Planen er at disse to, Morten Svesengen, sportsleder i Romerikes Blad og sportssjef Simon Mesfin i Lillestrøm Sportsklubb, skal tilbringe 33 timer sammen i en glasscontainer.

Verdensrekord i Lillestrøm

Romerikes Blad skal forsøke å slå rekorden for verdens lengste intervju

Målet er å knuse VGTVs rekord fra 2013.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag starter det hele i en glasscontainer mellom Romerikes Blads nye lokaler og Lillestrøm kultursenter. Målet er å holde på i hele 33 timer.

De som skal sitte i containeren er Romerikes Blads sportsleder Morten Svesengen og sportssjef Simon Mesfin i Lillestrøm Sportsklubb (LSK), hvor førstnevnte skal intervjue sistnevnte lenge nok til å sette ny rekord for verdens lengste webtv-sendte intervju.

Alt samme vil bli strømmet på rb.no.

Må slå Mads Andersen

Gjeldende rekord ble satt i 2013, da Mads Andersen i VGTV intervjuet historiker og forfatter Hans Olav Lahlum i 30 timer, ett minutt og 4 sekunder.

Når Mesfin og Svesengen starter sitt rekordforsøk på mandag klokken 12, er målet å slå VGTV-rekorden med glans.

– Skal vi først slå rekorden, må vi forsøke å slå den med mer enn bare noen minutter. 33 timer bør være mulig, sier Svesengen i en pressemelding.

– Å få muligheten til å sitte i så mange timer sammen med sportslig leder i LSK, ser jeg fram til. Jeg tror det vil komme mye interessant. Det er mye både i og rundt klubben jeg og RBs lesere og seere lurer på.

På spørsmål om det kan komme avsløringer, svarer Svesengen:

– Hvis jeg ikke klarer å få ut noe nytt i løpet av 33 timer, har jeg gjort en forferdelig dårlig jobb.

Underveis vil det bli samlet inn penger til Røde Kors' arbeid med å hjelpe familier økonomisk slik at alle skal få delta i organisert idrett.

Mental test

Intervjuobjektet ser fram til å tilbringe et drøyt døgn sammen med RB-journalisten.

– Dette ser jeg først og fremst på som en spennende utfordring. En mental - og fysisk test. Jeg er ikke vond og be når noen spør meg på å stille opp på noe som er artig. Samtidig er det fint vi kan bruke de 33 timene på å samle inn penger til noe jeg brenner for – at flest mulig barn skal ha råd og mulighet til å delta i organisert idrett, sier Mesfin.

Konstituert ansvarlig redaktør Lars Lier har tro på konseptet og sin egen journalist:

– LSK er viktig for mange av Romerikes Blads lesere og ingen journalist i Norge kjenner LSK bedre enn Morten Svesengen. Er det noen som klarer å holde et høyt journalistisk nivå gjennom 33 timer, så er det ham.

Verdensrekordforsøket er meldt inn til Guinness World Records.

Powered by Labrador CMS