Generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening reagerer på Øyvind Thuestads opplevelse tirsdag kveld.

Arne Jensen: – Uakseptabelt

Viktig å politianmelde, mener pressetopp etter at Document-journalist fikk telefonen knust.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg vet ikke mer enn Øyvind Thuestad har sagt til meg og forteller til Journalisten, men ut fra hans beskrivelse er det all grunn til å tro at situasjonen opplevdes som svært truende for ham, og vi mener slike tilfeller er viktig å politianmelde, sier Arne Jensen til Journalisten.

Generalsekretæren i Norsk Redaktørforening reagerer på saken der Document-journalist Thuestad forteller om å ha blitt truet, dyttet og fått telefonen sin knust, etter å ha vært til stede på en minnemarkering i Oslo tirsdag.

– Ut fra det han forteller, må det ha vært en veldig spesiell og skremmende opplevelse. Det høres rett og slett ikke bra ut, og vi anbefaler å anmelde alle tilfeller av reelle trusler og tilfeller der journalister eller redaktører opplever fysiske angrep, sier Jensen.

– Thuestad forteller selv at han var til stede uten å presentere seg som journalist. Har den konteksten noen betydning her?

– Jeg vet ikke hva de som angrep ham visste om ham. Jeg leser i Journalisten at han ble tatt for å være Resett-journalist. Men under enhver omstendighet, selv om han ikke hadde vært journalist, er det selvfølgelig ikke akseptabelt å gå fysisk løs på noen og knuse telefonen deres. Det er jo straffbart uansett. Så er det i så fall et ekstrapoeng hvis det rammer en journalist eller redaktør som er ute og gjør en jobb, sier Jensen.

Powered by Labrador CMS