Ansvarlig redaktør og adm. dir. Tina Mari Flem opplyser om kraftig nedbemanning hos NTB.
Ansvarlig redaktør og adm. dir. Tina Mari Flem opplyser om kraftig nedbemanning hos NTB.

Nedbemanning i NTB

Bekrefter: NTB nedbemanner 14 årsverk

Kraftige kutt hos nyhetsbyrået.

Publisert Sist oppdatert

NTB må nedbemanne med totalt 14 årsverk, opplyser ledelsen i en kunngjøring sendt Journalisten.

Nedbemanningen utgjør nær 10 prosent av staben, som i dag teller 147 årsverk.

Kuttene går hardt ut over journaliststaben:

11 redaksjonelle årsverk skal vekk, 3 årsverk fra andre deler av virksomheten.

Informert i dag

Torsdag ettermiddag er medarbeiderne samlet til allmøte, og får tilbud om gavepensjon, sluttpakker, pensjonsrådgivning og karriererådgivning, opplyser ledelsen.

– Det har vært en krevende periode for alle som jobber i NTB. Vi har hatt en god dialog med fagforeningene og ikke minst med medarbeiderne i NTB underveis. Vi har snakket åpent om hva som kommer, så mange har nok rukket å reflektere litt over sin situasjon allerede. Vi åpner for at alle kan søke sluttpakke, men med rett til å si nei til enkelte søknader, sier sjefredaktør og administrerende direktør Tina Mari Flem i meldingen.

Medarbeiderne kan søke om gavepensjon eller sluttpakkke fra mandag 11. desember til og med søndag 21. januar 2024.

Legger ned

Journalisten har de siste dagene fortalt at NTB legger ned flere avdelinger og gjør endringer i tilbudet til mediekundene sine. Avdelingen Nyhetsgrafikk forsvinner, det samme gjør NTB Tema. NTB Kultur blir lagt inn som del av nyhetstjenesten.

Også situasjonen i nyhetstjenesten, som leverer løpende nyhetsstoff til NTB-kundene, er utfordrende, opplyser ledelsen. Byrået venter et «krevende inntektsbortfall» i 2024.

– Men til tross for at noen lokalaviser har sagt opp nyhetstjenesten, har mange valgt å prioritere å abonnere på denne selv om det er krevende økonomiske tider. Vi får utrolig mange gode tilbakemeldinger fra redaktører som sier de trenger oss mer enn noen gang, sier Flem i meldingen.

Powered by Labrador CMS