NTB legger ned flere avdelinger. Nyhetsbyrået holder til i Pressens hus i Oslo.
NTB legger ned flere avdelinger. Nyhetsbyrået holder til i Pressens hus i Oslo.

NTB legger ned NTB Tema

– Blytung beskjed å få.

Publisert Sist oppdatert

NTB legger ned avdelingen Tema, får Journalisten bekreftet. Kultur- og underholdnings-dekningen blir også påvirket av endringene i nyhetsbyrået.

– Det er ikke lenger kundegrunnlag for å opprettholde produksjonen eller å skape lønnsomhet. Dette har skjedd over tid, skriver ansvarlig redaktør Tina Mari Flem i en e-post til Journalisten.

Fra 1. februar skal NTB ikke lenger levere temastoff, som har omfattet bredere artikler om blant annet bolig, bil, livsstil, reise og mat.

Nyheten kommer få dager etter at Journalisten kunne fortelle at nyhetsbyrået legger ned tjenesten og avdelingen Nyhetsgrafikk. Begge deler har skjedd etter en vurdering av de såkalt komplimentære redaksjonelle tjenestene NTB tilbyr, forteller Flem.

NTB Tema har bestått av 2,5 stillinger.

– Tema-stoffet har vært svært godt brukt og har fått utrolig gode tilbakemeldinger fra kundene. Samtidig ser vi dessverre at det er liten betalingsvillighet for produktet, skriver Flem.

– Jeg vil rose medarbeiderne i Tema for god dialog hele veien. Dette er en blytung beskjed å få. De har gjort en fantastisk jobb i disse årene stoffområdet har eksistert og levert en kvalitet jeg og alle vi i NTB er veldig stolte av.

Samtidig står NTB-ledelsen midt i planlegging av en kunngjort nedbemanning. Nyhetsbyrået skal ned fra dagens 147 årsverk, men har ikke landet omfanget av nedbemanningen ennå.

– NTB må gjøre mange tøffe valg fremover og tilpasse seg kundene og markedet på ny. Dette er én av tilpasningene. I tillegg forsterkes tempoet på transformasjonen vår fordi mediebransjen sliter økonomisk. Overgangen fra papir til digital går også mye fortere nå, og dette spiller selvsagt inn, skriver Flem.

Powered by Labrador CMS