Gunnhild Bjørnsti på en av sine mange reiser til Frankrike.
Gunnhild Bjørnsti på en av sine mange reiser til Frankrike.

PRIS FRA DET FRANSKE UTENRIKSDEPARTEMENTET

Vin- og reiseskribent Gunnhild Bjørnsti får fransk hedersmedalje

– Med stor harmoni forteller hun sine mange lesere om turismens gleder.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Frilansjournalist Gunnhild Bjørnsti får medaljen «Médaille de Tourisme» for sitt engasjement med å formidle fransk kultur. Gjennom sin yrkeskarriere har hun engasjert seg for fransk kultur og turisme gjennom artikler og foredrag.

Prisen ble utdelt av Frankrikes ambassadør til Norge, Pierre-Mathieu Duhamel, torsdag 28. april.

Reiselivsmedaljen er ment å «belønne mennesker som gjennom sitt frivillige bidrag eller sin faglige verdi, samt varigheten og kvaliteten på tjenestene som ytes, effektivt har bidratt til utviklingen av turisme og relaterte aktiviteter i Frankrike eller i utlandet.»

Gunnhild Bjørnsti og ambassadør Duhamel under prisutdelingen.
Gunnhild Bjørnsti og ambassadør Duhamel under prisutdelingen.

Bjørnsti skriver vinspalte og reiseartikler som fast frilanser for magasinet Tara, hvor hun har vært tilknyttet redaksjonen siden 2005. I tillegg leverer hun artikler som frilanser til andre aviser, og arrangerer vinkurs og vinturer sammen med sin mann, Geir Salvesen – tidligere vinskribent og politisk journalist i Aftenposten.

– Gunnhilds hengivenhet til Frankrike og hva landet har å by på av skatter er meget godt synlig, og jeg er veldig glad for, på vegne av Atout France, å ha fått henne forfremmet til utmerkelsen av Reiselivsmedaljen, sier Benoît Chollet, direktør for det franske turistkontor Atout France i Skandinavia, i en pressemelding.

Han fortsetter:

– Med stor harmoni forteller hun sine mange lesere om turismens gleder og uoppdagede hemmeligheter. At denne kjære vennen av alt hva Frankrike kan tilby, i dag har blitt anerkjent for sin fortjeneste for å fremme destinasjonen Frankrike, er jeg meget glad for.

Powered by Labrador CMS