Fra PFUs møte i februar 2009. Skjermdump fra nett-tv.

Disse fikk flest PFU-klager

Både TV 2 og Bergens Tidende hadde kraftig vekst i antall klager.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Pressens Faglige Utvalg (PFU) har fått økt eksponering i mediene de senere årene. Dette har ført til økt bevissthet blant folk om at det er mulig å klage inn mediene om man føler mediedekningen er urettmessig, inneholder feil eller har mangler.

I fjor behandlet PFU-sekretariatet 285 klager. Det er litt flere enn i 2008, men fortsatt et stykke til rekordåret 2007 da det kom inn 314 klager. Av 2009-klagene gikk 129 til full behandling i utvalget. 14 klager ble trukket, 23 ble avvist og sju ble henlagt.

Av dem som gikk videre ble 51 av klagene gitt medhold for brudd på god presseskikk. 10 av de innklagede fikk kritikk av utvalget, mens 69 klager konkluderte med at det ikke var skjedd noen presseetiske brudd.

Vekst

Fordeler man innkomne klager på mediehusene, er det NRK som troner på toppen med 25 klager. I alt ble NRK felt fem ganger og fikk kritikk én gang.

Størst vekst i antall klager er det TV 2 som står for. Mens TV 2 i 2008 mottok ni klager, er tallet steget til 20 klager i 2009. Ni av klagene førte til fellelser for brudd på god presseskikk.

Bergens Tidende mer enn doblet antall klager mot seg fra seks til 15 klager. Én av dem ble avisen felt på, og en av dem fikk de kritikk på.

Her finner du fullstendig statistikk.

Powered by Labrador CMS