– Vi har knyttet kultur nærmere nyhetsavdelingen, noe som er helt naturlig, sier sjefredaktør Frode Hansen i Dagbladet.

Dagbladet fremdeles uten kulturredaktør: – Handler om hvordan vi skal rigge oss

Det er ikke blitt tatt stilling til når en avgjørelse blir tatt, forklarer Frode Hansen. 

Publisert

I april sluttet Sigrid Hvidsten som kulturredaktør i Dagbladet, og gikk over i en kommentatorstilling. 

Daværende ansvarlig redaktør Alexandra Beverfjord kunne den gangen opplyse om at avisa ikke hadde bestemt seg for om Hvidsten ville bli erstatte.

I juni ble det klart at Frode Hansen skulle ta over sjefsstolen i Dagbladet, og beskjeden var den samme:

– Det må vi komme tilbake til. Men Dagbladet skal selvfølgelig dekke kulturfeltet fremdeles, sa Hansen til Journalisten.

Trenger tid

Når Journalisten møter Hansen på Hasle denne uka, har han ingenting nytt å melde om kulturredaktørstillingen.

Dagbladets budsjettår går fra oktober til oktober, og dermed nærmer det seg ferdigstilling av budsjettet. Hvorvidt en avgjørelse om kulturredaktør skjer etter ferdigstillingen, får man vente å se, sier Hansen.

– Jeg må bruke litt tid på organiseringen, og har ennå ikke tatt stilling til dette. Dagbladets kulturdekning fortsetter som normalt. Inntil videre er det konstituert nyhetsredaktør Jan Thomas Holmlund som er ansvarlig for kulturdekningen, forteller Hansen.

– Vi har knyttet kultur nærmere nyhetsavdelingen, noe som er helt naturlig. I tillegg har vi fortsatt en boksatsing, som en av de få tabloidavisene både i inn- og utland.

Utfordrende marked

Dagbladet-sjefen forteller at annonsemarkedet så langt i år har vært utfordrende for både Dagbladet og hele bransjen. Men i motsetning til flere andre, har ikke Dagbladet planer om nedbemanninger.

– Vi passer på kostnadene andre steder og skjermer kjernevirksomheten så mye som mulig. Det er naturligvis et mer krevende marked, og vi fryder oss naturligvis ikke over at konkurrentene kutter. Vi heier på alle i bransjen som også tør å satse når det blåser litt mer. For Dagbladet er det avgjørende at vi klarer å gasse og bremse samtidig, sier Hansen til Journalisten.

Hansen understreker at et presset marked likevel ikke er årsaken til at Dagbladet venter med en beslutning om ny kulturredaktør.

– Nei, det har ikke noe med det å gjøre. Det handler om hvordan vi skal rigge oss. 

Hansen avslutter med å si at Dagbladet siden 2018 har oppbemannet  fra 117 til 160 ansatte, og at at selv om 2023 er et mer krevende år for alle, har han troen på at Dagbladet skal slå godt fra seg både redaksjonelt og kommersielt  neste budsjettår. 



Powered by Labrador CMS