– Da jeg begynte i Dagbladet for tjue år siden, var det som anmelder og kommentator. Nå går jeg tilbake til røttene, sier Sigrid Hvidsten.

MEDIEFOLK:

Sigrid Hvidsten slutter som kulturredaktør i Dagbladet

Får nye oppgaver i avisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sigrid Hvidsten slutter som kulturredaktør og blir kommentator i avisa, sier Dagbladet i en pressemelding.

– Jeg har vært kulturredaktør i Dagbladet i syv år og det er på tide å bryne seg på noe nytt. I Dagbladet-huset er det ingen hemmelighet at jeg har savnet tid til å skrive mer selv, sier Hvidsten i pressemeldingen.

Hun går ut i permisjon for å jobbe med et privat prosjekt. Når Hvidsten kommer tilbake til Dagbladet over jul, er det i rollen som kommentator.

– Da jeg begynte i Dagbladet for tjue år siden, var det som anmelder og kommentator. Nå går jeg tilbake til røttene, sier hun.

Hvidsten begynte som musikkanmelder i Dagbladet i 2002, og ble fast ansatt i DB Medialab i 2006. Hun har vært leder for Dagbladet FREDAG, utgavesjef i Dagbladet Magasinet og kulturredaktør i Dagbladet siden 2016.

– Det har vært en ære og et privilegium å ha denne jobben i syv år. Jeg har fått lov til å jobbe med utrolig mange dyktige og kunnskapsrike kritikere, journalister, skribenter og bladfyker. Jeg har lært noe hver eneste dag. I Dagbladet er ingen dager like, sier Hvidsten.

Ansvarlig redaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord, sier i pressemeldigen at Hvidsten har gjort en kjempejobb som kulturredaktør.

– Sigrid ga beskjed om dette for en tid tilbake. Hun er svært kunnskapsrik innenfor kulturfeltet, og har gjennom mange år gjort en glitrende jobb for Dagbladet. Nå gleder vi oss til å få Sigrid inn som kommentator. Hun er kjent for sine sterke meninger og for sin skarpe penn. Jeg er trygg på at hun vil bidra til å løfte Dagbladets markante meningsjournalistikk.

Powered by Labrador CMS