Fra november vil Debatten sendes både tirsdager og torsdager. Programleder Knut Magnus Berge tror dette vi gjøre det enklere å ta opp dagsaktuelle temaer. Foto: Foto: Ole Kaland/NRK

Dobler Debatten

Sendes to ganger i uka.

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fra november vil Debatten på NRK sendes to ganger i uka, skriver NRK i en pressemelding.

– Debatt er midt i kjernen av NRKs samfunnsoppdrag. Vi ønsker med dette å styrke fellesarenaen for den offentlige samtalen i prime time på TV, sier fagsjef i NRK Nyheter Knut Magnus Berge.

Ifølge pressemeldingen håper både Berge og programleder Fredrik Solvang at to sendinger i uka vil gjøre at Debatten kommer tettere på nyhetspulsen.

– Med to sendinger blir det enklere å ta opp helt dagsaktuelle temaer, vi kan enklere følge pulsen i nyhetsbildet og forhåpentligvis bidra mer til å sette dagsorden også, sier Solvang.

Programlederen forteller at NRK har mål om å i større grad involvere publikum.

– Vi skal i gang med et arbeid for å finne ut hvordan vi kan innrette Debatten på en sånn måte at vi kommuniserer direkte med seerne våre både på NRK1, i NRK TV og i sosiale medier. For til syvende og sist er vi jo her for å reflektere det samfunnet vi lever i, så da trenger vi innspill, bistand og råd fra nettopp dem som engasjerer seg i ordskiftene vi kan skape i Debatten.

Powered by Labrador CMS