Dagbladets ansvarlige redaktør, Frode Hansen.

Dagbladet nedbemanner

– Dessverre var det ingen vei utenom

Dagbladet-sjefen bekrefter at avisa skal kutte 15 av 160 årsverk.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har i dag gått ut med frivillig sluttpakketilbud til alle ansatte i Dagbladet. Det er naturligvis et tøft budskap å komme med, og noe vi skulle ønske vi kunne unngått, sier ansvarlig redaktør Frode Hansen til Journalisten.

Han bekrefter at avisa skal kutte 15 årsverk. Samme dag blir det kjent at eierkonsernet Aller Media skal kutte 25 årsverk andre steder.

Det viktigste nå er å forsøke å løse nedbemanningen på frivillig vis, sier Hansen.

Han peker på at Dagbladet har hatt stor vekst og har ansatte mange de siste årene.

– Vårt overordnede ønske er å kunne finansiere mer god journalistikk. Men som andre i bransjen har vi utfordringer med både omsetning og lønnsomhet over tid. Det skyldes at den digitale veksten ikke kompenserer nok for fallet på papir, samt at den makroøkonomiske situasjonen har vært og fortsett er usikker, sier Hansen.

Nå skal Dagbladet ta ned bemanningen med nær 10 prosent, fra dagens 160 årsverk.

– Vi har det siste året gjennomført kostnadskutt uten reduksjon i antall ansatte, og det jobbet vi hardt for å unngå også denne gangen. Dessverre var det ingen vei utenom.

Hansen mener sluttpakkene som tilbys er på linje med andre sluttpakker i mediebransjen, og sier at de ansatte får til «godt over sommeren» på å vurdere å søke.

Powered by Labrador CMS