Djuve misliker praksisen i Bisbuzz

Nettstedet vil bli lagt ned i løpet av kort tid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Dette er en praksis som dessverre er  ganske vanlig for denne type nettsteder. Jeg liker det ikke, sier sjefredaktør Amund Djuve til Journalisten.

Djuve har per epost fått lese gjennom artikkelen om DNs virale nettsted Bisbuzz som driver med omfattende kopiering. Han forteller at DN over noen tid har diskutert fremtiden til det virale nettstedet. I praksis, sier Djuve, er nettstedet nesten blitt lagt ned.

– Det vil bli lagt helt ned. Vi startet nettstedet i fjor som et eksperiment for å lære hvordan vi kan lage artikler som får stor spredning i sosiale medier. Det har vært et nyttig og lærerikt prosjekt, og de som har arbeidet der har gjort en god jobb, skriver han i epost. 

Han forteller at de i DN siden har funnet det mer hensiktsmessig å prioritere ressursene på DNs normale journalistikk, og på andre satsinger uten at han utdyper hva disse vil være.

Djuve viser videre til at det i juli bare er publisert tre (fire journ.anm) artikler på det virale nettstedet.

– Jeg vil at vi også fremover prioriterer skikkelig og grundig journalistikk. Samtidig tror jeg ikke vi er tjent med å ha et nettsted som blir såpass stemoderlig behandlet som Bisbuzz. Vi kommer derfor til å avvikle dette nettstedet i løpet av kort tid.

Powered by Labrador CMS