– Det blir kjempespennende, sier Ola Niemann om jobben han nå går til.

Mediefolk:

Ola Niemann går fra Drammens Tidende til PST

– Jeg går fra noe veldig bra, til noe veldig bra, sier nyhetslederen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ola Niemann forlater stilling som nyhetsleder i Drammens Tidende, og går til ny jobb i Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Det bekrefter han selv overfor Journalisten.

Som seniorrådgiver skal Niemann jobbe opp mot de digitale plattformene og bidra til å løfte den digitale satsingen til PST.

Niemann starter i en av tre nyopprettede stillinger i kommunikasjonsavdelingen til sikkerhetstjenesten. Tidligere har Journalisten fortalt at NRK-journalist Eirik Veum slutter i NRK for å ta fatt på arbeidet med ekstern kommunikasjon i samme avdeling.

– Det blir kjempespennende, og jeg gleder meg til å forstå hele bildet av ting jeg har dekket, lest og fulgt med på gjennom jobben i Drammens Tidende, sier Niemann til Journalisten.

Niemann er vokst opp i Drammen og har stort sett jobbet hele sitt voksne liv i avisa. Han legger ikke skjul på at det blir en overgang å skulle jobbe med noe annet.

– Jeg har jo ikke vært i nyhetslederjobben så lenge heller, men det å gjøre noe som er nytt, og som jeg ikke har kjennskap til fra før, er spennende, sier han.

Å få befolkningen til å forstå hva PSTs arbeid handler om gjennom sosiale medier blir noe av utfordringen han skal ta fatt på.

– Å få folk til å forstå terror og trusselnivåer, hva som truer befolkningen og hvordan man forebygger, blir spennende, sier han og legger til:

– Det blir skikkelig læringskurve. Jeg har hørt mye bra om arbeidsmiljøet der. Jeg går fra noe veldig bra, til noe veldig bra.

Powered by Labrador CMS