Forfatter og NRK-journalist Eirik Veum går til PST.

MEDIEFOLK:

Eirik Veum forlater NRK etter 20 år – går til PST

– Det skulle ganske mye til for å få meg ut av NRK, men dette er en spennende oppgave.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK-journalist og forfatter Eirik Veum forlater statskanalen for Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Der inntar han stillingen som seniorrådgiver med ansvar for ekstern kommunikasjon.

– Det er vemodig å slutte etter 20 år. Det er delte følelser når man drar fra en arbeidsplass man har blitt veldig glad i, hvor jeg har fått mange muligheter og gitt mye av meg selv. Nå tenker jeg på de fine minnene jeg har med meg videre, sier Veum til Journalisten.

Samtidig understreker han at han gleder seg til å gi alt av seg selv i ny jobb.

– Det skulle ganske mye til for å få meg ut av NRK, men dette er en spennende oppgave. PST er en utrolig viktig aktør i samfunnet, som skal forebygge og etterforske alt som truer rikets sikkerhet. Jeg gleder meg til å være med på det.

I den nye stillingen tar Veum med seg kompetanse fra journalistikken, hvor han har jobbet mye med temaer som alvorlig kriminalitet og trusler mot nasjonens sikkerhet. I tillegg tar han med seg kompetansen på internasjonale forhold fra mange år i NRKs utenriksredaksjon.

Som forfatter har han satt søkelyset på norsk krigshistorie gjennom en rekke bøker, deriblant «Deres ære var troskap», «Nådeløse nordmenn» og den nyeste, «De kalte dem rottejegere».

– Jeg går inn i et apparat som fungerer veldig bra nå, hvor jeg skal bidra til å styrke laget. Det er krevende tider, og jeg føler absolutt at det er en oppgave som er viktig: Å ha oversikt og kunnskap over hva PST gjør fra dag til dag.

Veum fungerer som vaktsjef i Dagsrevyen frem til sin siste arbeidsdag i NRK 27. oktober. Han understreker at han i mellomtiden er bevisst på utfordringer i saker der det kan dukke opp noen form for interessekonflikt, og at andre vaktsjefer bistår dersom det er tilfellet.

Powered by Labrador CMS