Konserntillitsvalgt Jan Erik Skau, her sammen med Carine Johansen, ansatterepresentant i Edda Media, ved en tidligere anledning. Foto: Birgit Dannenberg

Edda-samling i Amsterdam

Skuffede tillitsvalgte og Edda Medias styre samler trådene i utlendighet, mens tausheten råder hos eieren Mecom.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er fortsatt helt tyst fra Mecom-leiren i London, i kjølvannet av tirsdagens styremøte. Både ansatte, ledere og aksjonærer venter på en klargjøring av situasjonen. Aksjonærer søker nærmest desperat etter informasjon og leser blant annet haltende oversettelser av journalisten.no og andre norske nettmedier.

Konsernstyret i Edda Media avholder et lenge planlagt styremøte i Amsterdam torsdag.

– Jeg reiser til Amsterdam sammen med ansatterepresentantene i Edda Medias konsernstyre og vil være til stede på møtet der nede i morgen, forteller konserntillitsvalgt i Edda, Jan Erik Skau.

De tillitsvalgte er skuffet og frustrert, som følge av den manglende avklaringen fra Mecom-styret. De oppfatter at det heller ikke er klart om Mecom akter å beholde Edda.

Frykter framtiden

– Hva kan dere gjøre med situasjonen?

– Som tillitsvalgte kan vi bare smøre oss med tålmodighet. Ingenting er avklart, verken i den eller den andre retningen. Håpet vårt er fortsatt at vi skal få nye eiere, sier Skau.

De tillitsvalgte frykter framtiden i Mecom, på grunn av medieselskapets pressede økonomi. Det er allerede bestemt at Edda Media skal nedbemanne med 87 årsverk neste år, men finanskrisen gjør både ledelse og ansatte i Edda utrygge i forhold til ytterligere tiltak.

Tyst fra London

Styrets vedtak voktes nærmest som statshemmeligheter, muligens fordi Mecom ønsker å sikre seg i forhold til de strenge reglene for børssensitiv informasjon. På den annen side har Mecom så langt ikke informert London-børsen, og dermed nåværende og potensielle aksjonærer, om at både A-pressen, Berner Gruppen og Polaris har lagt inn bud på hele eller deler av Edda Media.

Onsdag ved 14-tiden var det fortsatt ikke offentliggjort noen kunngjøring på Mecoms hjemmeside. Det eneste som er lekket ut fra Mecoms indre kretser, er at styret ikke har fattet noen beslutning om salg eller ikke-salg av Edda.

Ampre Mecom-chattere

Tausheten har resultert i temmelig frustrerte og delvis ampre meningsutvekslinger på et debattforum for Mecom-aksjonærer, Mecom Grp Share Chat. Store og små aksjonærer tørster etter informasjon om et eventuelt Edda-salg, mens kursen på Mecom-aksjen går opp og ned rundt 1,40 pence per aksje.

Den eneste informasjonen som hittil er formidlet på debattforumet, er lenker til norske medier. Ved hjelp av et oversettelsesprogram fra Google får aksjonærene, på et noe spesielt engelsk, innsyn i det som formidles til norske lesere.

I et innlegg på forumet spør en av debattantene:

– Har dere lurt på hvorfor de norske ansatte er så ivrige etter å forlate Mecom? De legger tydeligvis hard innsats i å redusere prisen på Mecom-aksjer.

Ikke på sakslisten

Etter det Journalisten erfarer, står et eventuelt salg av Edda Media ikke på Edda-styrets saksliste under møtet i Amsterdam. Men det er ventet at ansatterepresentantene vil be om en orientering og oppdatering av utviklingen den siste tiden. Edda-styreleder og fungerende konsernsjef Truls Velgaard deltok på Mecoms styremøte tirsdag og sitter dermed med detaljkunnskaper om eierens vurderinger.

– Dette var ventet, og det er ingen dramatikk bak det, sier Jan Moberg til journalisten.no. Han leder Eddas interne arbeid med å utrede alternative, eiermessige løsninger for det norske mediekonsernet.

Powered by Labrador CMS