Britney Spears og konsertarrangør Live Nation har innført fotoforbud på den kommende konserten på Telenor Arena og presse-Norge reagerer i protest mot forbudet. Avbildet er poplegenden sist hun var i Norge, tilbake i 2004. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Protesterer mot fotoforbud på Britney Spears-konsert

– Uakseptabel begrensning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De store norske mediene går sammen i protest mot fotoforbudet på den kommende Britney Spears-konserten i Oslo. – Uakseptabel begrensning, sier mediene.

Fredag denne uken kommer 2000-tallsstjernen Britney Spears til Norge for første gang siden 2004. Konserten på Telenor Arena har fått fotoforbud – en stadig økende trend blant de store arrangørene – og nå går norske medier sammen i protest mot forbudet.

– Vi mener Live Nation i samarbeid med Britney Spears' management legger en uakseptabel begrensning på pressefriheten og hindrer fri nyhetsformidling. Vi mener Live Nation bør gi full redaksjonell tilgang til sine arrangementer, heter det i en pressemelding sendt til Live Nation på vegne av NTB, VG, Dagsavisen, Dagbladet, NRK, TV 2 og Aftenposten.

Redaktør og leder for visuell kommunikasjon i NTB, Christina Dorthellinger Nygaard, har engasjert seg sterkt i saken.

– Pressefrihet er et viktig prinsipp, som vi må kjempe for hver gang den blir utfordret. Artister som stikker kjepper i hjulene hindrer vårt arbeid, sa hun forrige måned da hardrockbandet Guns N' Roses etter litt forhandling opphevet sitt planlagte fotoforbud.

Snuoperasjonen til Guns N' Roses kom i kjølvannet av Eminem-konserten på Voldsløkka i slutten av juni, som formelig var hermetisk lukket både for pressen og eventuelle hobbyfotografer. Opprørte naboer fortalte til Dagbladet at sikkerhetsselskapet Pro Sec gikk dør til dør i nabolaget for å forsikre seg om at ingen fotografer tok bilder ut av vinduene.

Powered by Labrador CMS