Frøy Gudbrandsen har fått seg ny jobb på andre siden av fjellet.

MEDIEFOLK:

Frøy Gudbrandsen overtar som politisk redaktør i VG

– Frøy Gudbrandsen har en sjelden kombinasjon av ferdigheter og erfaring som gjør henne godt skikket til rollen som politisk redaktør, sier VG-sjefen.

Publisert Sist oppdatert

Frøy Gudbrandsen (45) forlater Bergens Tidende for å bli ny politisk redaktør i VG, melder VG i en pressemelding.

– Dette er den mest spennende jobben innen meningsjournalistikken i Norge. Jeg er utrolig takknemlig for at VG mener jeg er rett person til stillingen. Jeg har vært imponert over alt VG får til i lang tid, og jeg gleder meg skikkelig, sier Gudbrandsen i pressemeldingen.

Gudbrandsen tar over etter Hanne Skartveit, som tidligere i år varslet at hun ønsket å gå over i en annen stilling.

Sjef for meninger

I VG blir hun leder for kommentatorene og ansvarlig for meningsjournalistikken i avisen.

VG-sjef Gard Steiro opplyser at det har vært flere søkere og aktuelle kandidater til stillingen, men at Gudbrandsen utpekte seg i ansettelsesprosessen. 

Gudbrandsen har vært sjefredaktør i Bergens Tidende siden 2019. Før det var hun kommentator og deretter politisk redaktør i samme avis. Hun har journalistutdanning fra Sheffield i England, og en master og doktorgrad i sammenlignende politikk. 

– Frøy Gudbrandsen har en sjelden kombinasjon av ferdigheter og erfaring som gjør henne godt skikket til rollen som politisk redaktør. Hun er en skarp og tydelig meningsbærer med dyp kunnskap om norsk politikk og samfunnsliv, sier Steiro. 

– I tillegg er hun en moderne medieleder med dokumentert evne til å utvikle både journalistikk og mennesker. Bergens Tidende har under hennes ledelse hatt en imponerende utvikling. Jeg ser fram til at hun også skal sette sitt preg på VG.

Sammen igjen

Steiro og Gudbrandsen har tidligere jobbet sammen i BT, hvor han var sjefredaktør før han gikk til VG.

– Å forlate BT gjør rett og slett vondt i hjertet. Jeg er så glad i kollegene mine der. Det er en kraft i laget i BT som bare må oppleves, og jeg er sikker på at mediehuset kommer til å nå nye høyder framover, sier Gudbrandsen selv.

Trond Olav Skrunes konstitueres som ny sjefredaktør i BT fra og med i dag. Han er nyhetsredaktør i avisen. Stillingen som sjefredaktør vil bli utlyst med det første, opplyser styreleder Øyulf Hjertenes.

Powered by Labrador CMS