Sjefredaktør Gard Steiro i VG må igjen komme med en beklagelse. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

VG beklager igjen

Fjerde beklagelse på kort tid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG beklager i dag to nye artikler. Begge omhandler komikeren Ørjan Burøe.

Avisen skriver:

«VG publiserte en artikkel den 20. februar 2019 under tittelen «Står frem med anklager mot komiker Ørjan Burøe: - Si ordentlig unnskyld». VG presiserer at det er intervjuobjektets opplevelser og påstander som gjengis i artikkelen, og at vi ikke hadde tilgang til eller har sett de konkrete meldinger intervjuobjektet viser til i saken. Burøe mener disse forholdene ikke medfører riktighet.»

VG beklager også et portrettintervju med Elina Krantz i VG Helg og på VG+ 23. mars i år, hvor avisen siterer Krantz på at Ørjan Burøe - på grunn av hans oppførsel overfor flere kvinner - skal ha fått en advarsel av henne, og at hans avtale med Stand Up Norge/Latter ble sagt opp.

«VG har ingen skriftlig dokumentasjon for disse forholdene», skriver VG.

«I forkant av publisering har Burøe fastholdt at denne fremstillingen ikke er riktig, og at avtalen mellom dem aldri ble sagt opp, eller at en advarsel ble gitt. VG beklager at opplysningene likevel ble publisert uten forbehold, da vi ikke hadde tilstrekkelig dokumentasjon.»

Dette er fjerde gang på kort tid VG har kommet med en offentlig beklagelse. I løpet av våren har VG beklaget dekningen av Trond Giskes dansevideo, feil i dekningen av Wara-saken og avisen har også beklaget og slettet en artikkel om Hemsedal-saken fra 2018.

Powered by Labrador CMS