– Det er utrolig stas å få ta over jobben som Aftenpostens Midtøsten-korrespondent, sier Gina Grieg Riisnæs.

MEDIEFOLK:

Gina Grieg Riisnæs er Aftenpostens nye Midtøsten-korrespondent

Avisens Øst-Europa-korrespondent får nye oppgaver.

Publisert Sist oppdatert

«Aftenposten er stolt av å kunngjøre utnevnelsen av Gina Grieg Riisnæs (26) som ny korrespondent for Midtøsten», skriver Aftenposten i en pressemelding. 

Videre heter det:

«Med sin solide erfaring og sterke journalistiske kompetanse vil hun dekke og bidra til at folk forstår de viktige hendelsene i denne komplekse regionen.»

Grieg Riisnæs er i dag avisens Øst-Europa-korrespondent og er bosatt i Kyiv.

– Gina har levert mange sterke reportasjer fra krigen i Ukraina til Aftenpostens lesere, både i lyd, bilder og tekst. Hun har en unik evne til å komme i kontakt med mennesker, sier Tone Tveøy Strøm-Gundersen, nyhetsredaktør i Aftenposten.

Grieg Risnæs starter i sin nye rolle etter påsk i 2024, og hun etterfølger Hanne Christiansen som returnerer til redaksjonen i Oslo.

– Det er utrolig stas å få ta over jobben som Aftenpostens Midtøsten-korrespondent. Det er også en jobb jeg tar over med en sunn dose ærefrykt, særlig etter alt som har skjedd de siste månedene. Jeg kommer til å dra fra Ukraina for denne gang med tungt hjerte, men ser veldig frem til å fortsette å følge dekningen av krigen der fra utrolig dyktige kolleger.

Aftenposten opplyser at mediehuset vil opprettholde avisens kontor i Kyiv, men at det fremover ikke vil bemannes med en fast korrespondent. Nå skal kontoret være base for medarbeidere som reiser fra Oslo for å dekke krigen.Powered by Labrador CMS