Prins Harry og hans kone Meghan er ikke fornøyde med beklagelsen fra tabloidavisa The Sun, som i forrige uke skrev en spalte der han langet ut mot Meghan. Spalten ble møtt med skarp kritikk og fjernet, og avisa beklaget. Paret kaller beklagelsen for et «PR-stunt».
Prins Harry og hans kone Meghan er ikke fornøyde med beklagelsen fra tabloidavisa The Sun, som i forrige uke skrev en spalte der han langet ut mot Meghan. Spalten ble møtt med skarp kritikk og fjernet, og avisa beklaget. Paret kaller beklagelsen for et «PR-stunt».

Jeremy Clarkson

Harry og Meghan kaller The Sun-beklagelse for PR-stunt

The Sun beklaget fredag å ha publisert en spalte der Jeremy Clarkson langer ut mot prins Harrys kone Meghan. Et PR-stunt, sier paret lørdag.

Publisert

Jeremy Clarkson har i mange år hatt en fast spalte i den britiske tabloidavisen, og han har flere ganger skapt storm med sine frittalende karakteristikker og uttalelser.

I forrige uke skrev den tidligere Top Gear-programlederen at han «hatet» Meghan og drømte om at hun en dag ble tvunget til «å sprade naken gjennom gatene» i britiske byer mens innbyggerne skrek ukvemsord og kastet ekskrementer på henne.

Fjernet og beklaget

Mange av The Suns lesere lot seg ikke more av Clarksons spalte, og over 20.000 har klaget den inn for britenes motstykke til Pressens Faglige Utvalg i Norge, Independent Press Standards Organisation (Ipso).

Mange kjente briter har også kritisert Clarkson, blant dem Londons ordfører Sadiq Khan og forfatteren Philip Pullman.

The Sun fjernet alt mandag spalten fra nettet, på oppfordring fra Clarkson, men kritikken stilnet ikke. Fredag så avisen seg nødt til å komme med en offentlig beklagelse.

– Vi i The Sun beklager publiseringen av denne artikkelen og vi er oppriktig lei oss, sto det å lese på avisens nettside. Artikkelen er nå også slettet fra arkivet, legges det til.

PR-stunt

Men lørdag kritiserer en talsperson for paret, som formelt er kjent som hertugen og hertuginnen av Sussex, avisa for å ikke ha tatt kontakt med Meghan direkte.

– Det faktum at The Sun ikke har kontaktet hertuginnen av Sussex for å beklage viser hensikten deres. Dette er ikke noe mer enn et PR-stunt, sier talspersonen.

Videre heter det at det er bra at avisa angrer, men at «vi ikke ville vært i denne situasjonen om ikke The Sun fortsatte å profittere på og utnytte hat, vold og kvinnehat».

Clarkson har i ettertid beklaget på Twitter og skrevet at det hele var en kommentar til Netflix-serien «Harry & Meghan» og et klossete forsøk på morsomhet med henvisning til en scene i serien Game of Thrones.

Meghan anklager i Netflix-serien britiske tabloidaviser for å være rasistiske, for å forsøke «å ødelegge» henne og for å være medskyldig i at hun mistet barnet hun bar på.

Powered by Labrador CMS