– Vi burde ha sjekka det, og det beklager jeg at vi ikke har gjort, sier Hjemmet-redaktør Ole Martin Bjørklid (til høyre).

Hjemmet-skribent laget reportasje om eget hus – samtidig lå huset ute for salg

– Vi burde ha sjekka det, sier redaktør Ole Martin Bjørklid.

Publisert Sist oppdatert

I ukebladet Hjemmets utgave fra 16. mai kan man lese en seks siders reportasje om antikk-ekspert og Hjemmet-skribent, Ellen Ørnes, sin bolig i Kragerø.

«Bli med inn til Hjemmets antikkekspert», heter det på forsiden av bladet. Ørnes har skrevet reportasjen selv, og mannen Arne har tatt fotografiene. Samtidig ligger samme bolig ute for salg på Finn.no. 

Beklager

Redaktør i Hjemmet, Ole Martin Bjørklid, forteller til Journalisten at innholdsansvarlig for interiør i ukebladet ble oppmerksom på at Ørnes skulle selge huset i fjor. Ørnes ble bedt om å lage en interiør-reportasje fra huset med tanke på å publisere den i Hjemmet denne våren.

– Innholdsansvarlig var ikke klar over at huset ikke ble solgt i fjor. Vi burde ha sjekka det, og det beklager jeg at vi ikke har gjort, sier Bjørklid.

Politimestergården i Kragerø er et kjent bygg, og at huset har vært til salgs er blitt omtalt i lokalmedier tidligere. 

I 2016 hadde NRK Vestfold og Telemark en sak at huset skulle selges, mens Varden hadde en lignende sak i fjor sommer. Huseier og Hjemmet-skribent Ørnes opplyser at det både har vært laget TV-reportasjer og magasin-reportasjer om huset mange ganger. 

Planlagt i et år

Hjemmet-redaktøren forteller at ukebladjournalistikken er litt spesiell, og at det er vanlig at en del jul-, påske- og sommerreportasjer gjerne blir laget ett år i forveien. Planen var hele tiden å trykke reportasjen denne våren, sier han.

– Jeg ser at det blir en uheldig kobling når huset blir lagt ut for salg, og så kommer reportasjen samtidig. Det er beklageligvis sånt som skjer, avslutter han.

Ellen Ørnes sier til Journalisten at hun hadde håpet at huset ble solgt i fjor, og at Hjemmet-redaksjonen også trodde at huset var blitt solgt før de trykket reportasjen. 

– Det er bare helt tilfeldig at huset ble lagt ut for salg samtidig, så det er ingen kobling der altså, sier hun. 

Powered by Labrador CMS