Se og Hør-sjef Ulf André Andersen skriver til egne lesere i nylig kommentar.

BETALINGSJOURNALISTIKK

– Ikke så ille som det kan høres ut

Betaler kun for bilder, bedyrer Se og Hør-redaktør Ulf André Andersen etter VG-artikler.

Publisert Sist oppdatert

– Det er ikke så ille som det høres ut. I min verden handler det om å kjøpe rettigheter og eksklusivitet, skriver Se og Hør-redaktør Ulf André Andersen i en kommentar publisert på kjendisbladets nettsted.

Han kommenterer nylige VG-artikler om Se og Hørs journalistikk rundt Durek Verrett, Märtha Louises forlovede. Ifølge VG tror Verretts søsken at moren, amerikanske Veruschka Urquhart, får betalt av Se og Hør for intervjuer hun har gitt.

For ett år siden spurte Journalisten Andersen om Urquhart fikk honorar fra Se og Hør for å stille til intervju. Da svarte han:

– Jeg uttaler meg aldri om enkeltsaker. På generelt grunnlag så kan jeg si at Se og Hør betaler for eksklusive bilder og tv-rettigheter.

I sin kommentar sammenligner Andersen betalingspraksisen med kampen om tv-rettigheter til eksempelvis Premier League-fotball, og legger til:

– Mens konkurrentene river seg i håret, har også VG har bladd opp store summer for andre rettigheter. Og hvis det viser seg at Märtha og Durek selger fotorettighetene til bryllupet sitt til et amerikansk glossy magasin, blir vi i Se og Hør grønne av misunnelse. Men det er helt fair, alt sammen.

I et intervju med VG mandag blir Andersen spurt om en avtale som stipulerer et gitt antall artikler, vil innebære å også kjøpe historier. Han svarer med å igjen vise til at Se og Hør kun kjøper bilderettigheter.

Powered by Labrador CMS