Daglig leder Jan Skoglund Paltto sier Sámimag risikerer nedleggelse dersom de må tilbakebetale Medietilsynet.

SÁMIMAG:

Varsler protest mot pengekrav fra Medietilsynet: – En skandale

– Vi kommer til å slåss til siste stund, sier daglig leder Jan Skoglund Pallto.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag gikk Medietilsynet ut med at de har sendt forhåndsvarsel til det samiske magasinet Sámimag om å betale tilbake 4,4 millioner av allerede utbetalte støttekroner.

Magasinet fikk 11,9 millioner kroner i pressestøtte for 2019 og 2020 som Medieklagenemnda i ettertid har avgjort at de ikke hadde rett på.

– Jeg har det ikke bra akkurat nå. Rent økonomisk er dette en katastrofe, men det klarer vi å leve med. Det vi ikke klarer å leve med er at dette er et tilbakeslag for mediemangfoldet, sier daglig leder Jan Skoglund Paltto til Journalisten.

Paltto har tidligere uttalt til Journalisten at han mener Medietilsynet bruker formaliteter til å kvele et viktig samiskspråklig tilbud. Tilsynet har understreket at det ligger grundig saksbehandling til grunn.

– Det er en skandale. De stikker kniven i hjertet på oss, og det går utover våre ansatte og frilansere som gjør en fantastisk jobb med å skrive det som foregår bak kulissene, sier Paltto.

Sámimag har tre faste ansatte, i tillegg til flere frilansere. Paltto mener tilbakebetalingen vil gå utover både dem, leverandører og flere andre som har vært engasjert i magasinet.

– Det er stor fare for nedleggelse om vi ikke får pengene bevilget. Akkurat nå er situasjonen veldig prekær, men vi skal snart ha et møte med de ansatte og ta beslutninger på hva vi skal gjøre videre.

Sámimag har mulighet til å klage på vedtaket om å ikke gi avisen støtte for 2019 og 2020, og mulighet til å uttale seg om forhåndsvarselet om pengekravet før Medietilsynet fatter endelig vedtak om tilbakebetaling. Paltto slår fast at han har tenkt til å klage på vedtaket.

– Vi er avhengige av den støtten og kommer til å slåss til siste stund. Jeg skal ikke gi opp.

Powered by Labrador CMS