Per Sandberg (Frp) vil at redaktør Jon Henrik Larsen skal få fortsette å drive lokalavisa Salangen-Nyheter. Foto: NTB Scanpix
Per Sandberg (Frp) vil at redaktør Jon Henrik Larsen skal få fortsette å drive lokalavisa Salangen-Nyheter. Foto: NTB Scanpix

Sandberg vil redde Salangen-Nyheter

– Da endrer man regelverket, for svarte!

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere Frp-politiker Per Sandberg går hardt ut mot Salangen kommunes behandling av lokalavisredaktør Jon Henrik Larsen i Salangen-Nyheter, skriver Dagbladet.

Redaktøren for den lille lokalavisa i indre Troms er hundre prosent ufør på grunn av en autismediagnose. Kommunen har bestemt at han ikke lenger kan få hjelp med avisa av sin brukerstyrte personlige assistent (BPA).

Larsen har klaget avgjørelsen inn til Fylkesmannen, men fått avslag.

– Urimelig utslag av et regelverk

Det reagerer Sandberg på.

– Det finnes altså et regelverk som hindrer den typen avtale Larsen har hatt. OK, da endrer man det regelverket da, for svarte! sier han til Dagbladet.

– Det er derfor vi har politikere. Hvis det er et urimelig utslag av et regelverk som ingen politikere ønsker seg, så endrer man det, eller lager unntak, sier han.

Larsen startet nettavisa for 19 år siden, da han fikk domenet i bursdagsgave fra foreldrene, skrev Journalisten da TV 3 skulle lage TV-serie om avisa.

Jon Henrik Larsen i Salangen-Nyheter under TV3s 30-årsjubiléum i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Jon Henrik Larsen i Salangen-Nyheter under TV3s 30-årsjubiléum i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Min diagnose har ikke vært en svakhet, men tvert imot en styrke for meg. Jeg har et ekstra hjerte for mennesker med svakheter og ønsker å gi dem muligheter i arbeidslivet som ikke er så lett i dag, sa Larsen da.

Heier på Larsen

Avisa har også med jevne mellomrom vært omtalt i podkasten «Misjonen» med Atle Antonsen og Johan Golden, og tittelen på boka deres, «Ny hylle på Prix», er hentet fra avisa.

– Vi hyller lokaljournalstikken. Dette er mer en kjærlig hånd. Vi ler ikke av journalistene og arbeidet deres, men med dem, sa Johan Golden til Journalisten da boka kom.

– Larsen er en mann man heier på. Det vil være veldig, veldig dumt hvis han ikke får den hjelpen han trenger, sier Golden til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS