Sarpsborg Arbeiderblad-journalist Johnny Helgesen tilbake på stedet der han ble angrepet mandag.

Klasket handlepose full av frukt i hodet på journalisten

Tok bilde av feilparkert bil, det provoserte bileieren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag tok Sarpsborg Arbeiderblad-journalist Johnny Helgesen bilde av en mann og hans feilparkerte bil. Det likte mannen dårlig, og etter det avisen beskriver som litt munnhuggeri, klasket han handleposen sin full av frukt i hodet på journalisten.

Nå er mannen siktet for både kroppskrenkelse og for ha vært i besittelse av ei øks, skriver SA. Øksa skal ikke ha blitt brukt til å true journalisten, men lå i mannens bil. Øksa skal imidlertid være årsaken til at politiet rykket ut i fullt beskyttelsesutstyr mandag ettermiddag.

– Politiet fikk melding om at det var en mann med øks på stedet. Derfor ble det ikke tatt noen sjanser da tjenestemennene rykket ut, forteller Kai Andersen, seksjonsleder etterforskning ved Sarpsborg politistasjon, til SA

Journalisten sier selv at han ikke rakk ikke å tenke så mye før slaget kom.

– Men jeg kjente det godt, og jeg ble skikkelig skremt. Til alt hell var det ikke hermetikk eller andre harde ting i posen. Da kunne dette gått riktig ille. Jeg har for øvrig forståelse for at det kan virke provoserende å bli tatt bilder av. Men jeg har ingen forståelse for at noen tyr til vold av den grunn. I Norge er det lov å ta bilder på offentlig sted. Så tar vi i pressen senere en vurdering på hva som skal publiseres, sier SA-journalist Helgesen til egen avis.

Politiet opplyser at mannen nekter straffskyld for kroppskrenkelse. Ifølge ham selv veivet han med armene slik at innholdet i posen ble spredd utover.

Les hele saken hos Sarpsborg Arbeiderblad.

Powered by Labrador CMS