Skjermdump fra vår iPad-utgave.

På lesebrett før papir

Journalistens fjerde utgave på lesebrett åpner for fri flyt av innhold. Dagen før papirutgaven foreligger kan du dele innhold på Facebook.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag vil Journalistens magasin være å finne på dørmatta eller i postkassen til de fleste av våre 11.000 abonnenter. Men er du blant de nesten 2.300 som har lastet ned iPad-appen Journalisten Digital, får du morgendagens magasin allerede i dag.

Sosial deling

Journalistens iPad-løsning er en dynamisk utgave av vårt analoge magasin. Det byr i tillegg på unikt innhold som er laget kun for Journalisten Digital.

Nytt denne gangen er at du også kan spre innholdet til sosiale medier gjennom å tipse vennene dine på Twitter eller Facebook.

I tillegg er nedlastingen av appen kraftig forbedret, slik at du nå kan lese innholdet noen sekunder etter at nedlastingen har startet.

Deling og kjapp nedlasting forutsetter at du har den oppdaterte versjonen av appen.

Neste skritt blir en egen versjon for Android-plattformen. Det er trolig på plass om noen få uker, dagen før neste papirutgave ligger på dørmatta eller i postkassa.

Utnytter muligheter

Redaktør Helge Øgrim tror ikke publiseringstidspunktet svekker papirutgaven.

– Vi er kanskje i en litt annerledes posisjon enn blader med løssalg eller stor bevegelse i abonnentmassen. De fleste leserne er jo NJ-medlemmer. Nå får de en mulighet til å se innholdet vårt på nye plattformer, og heldigvis flere enn iPad om veldig kort tid. Da tror vi det bare er positivt å utnytte nettets raske distribusjon og skape ekstra blest om sakene våre.

Øgrim forteller at Journalisten Digital etter hvert vil bli lagt bak en betalingsmur, men at de som holder papirutgaven naturligvis vil få den gratis. Nye digitale abonnenter avventer redaksjonen, som andre medier, de nært forestående betalingsløsningene fra Apple.

Powered by Labrador CMS