– Både tingretten og lagmannsretten har vært meget tydelige på at Polaris Media har løsningsrett til aksjene, sier konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media.
– Både tingretten og lagmannsretten har vært meget tydelige på at Polaris Media har løsningsrett til aksjene, sier konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media.

Dom er rettskraftig: Polaris får kjøpe Trønder-Avisa-aksjer

Avgjørelse fra Høyesteretts ankeutvalget i dag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Polaris Media blir nest største eier i Trønder Avisa-konsernet. Dette ble klart etter at Høyesteretts ankeutvalg i dag besluttet at LL Inntrøndelagens anke ikke slippes inn til behandling.

Dette innebærer at Polaris øker sin eierandel i Trønder-Avisa AS fra 10,09 prosent til 48,13 prosent til en pris på 49.452.000 kroner, skriver Polaris i en pressemelding.

Den andre store eieren er AS Nord Trøndelag, som eier 51,87 prosent av aksjene i det lokale aviskonsernet.

– Både tingretten og lagmannsretten har vært meget tydelige på at Polaris Media har løsningsrett til aksjene, basert på en grundig og korrekt vurdering av sakens faktum og juss, sier konsernsjef Per Axel Koch i pressemeldingen.

– Polaris Media kunne derfor ikke se noen grunn til at Høyesterett skulle behandle denne saken på nytt, noe Høyesteretts ankeutvalg nå har sluttet seg til samtidig som Polaris Media igjen ble tilkjent sakens kostnader.

Koch sier videre at Polaris har ansett det som selvsagt at løsningsretten var utløst etter at Amedia kjøpte nær 94 prosent av aksjene i LL Inntrøndelagen, og at det derfor var overraskende å måtte bruke ressurser på dette i rettssystemet.

– Polaris Media er glad for å ha fått fullt medhold i alle instanser og ser nå frem til å overta samtlige av LL Inntrøndelagens aksjer i Trønder-Avisa AS, sier Koch.

Trønder-Avisa A/S eier og utgir Trønder-Avisa, Namdalsavisa, Steinkjer-Avisa, Trønderdebatt og flere mindre lokalaviser i Trøndelag.

Powered by Labrador CMS