Kuttene i tredje kvartal har kostet for DN Media Group.

Kostnadskutt kostet DN-eier 13 millioner

Taper 35,3 millioner før skatt. 

Publisert Sist oppdatert

NHST Holding AS, eierselskapet til DN Media Group (som blant annet eier Dagens Næringsliv), offentliggjorde fredag resultatene for tredje kvartal. 

Der kommer det frem at konsernets kostnadsprogram, som Journalisten har omtalt tidligere, har kostet 12,7 millioner kroner i løpet av kvartalet. Konsernet har tidligere meldt at de må kutte opptil 60 millioner kroner, noe som blant annet innebærer en nedbemanning av 25 ansatte.

Som Journalisten også har skrevet om tidligere, er det ingen journalistiske stillinger som blir berørt av nedbemanningen.

Utgiften på nærmere 13 millioner kroner sørger for et driftsresultat på 1,3 millioner sammenlignet med 11,1 millioner for samme periode i fjor. Kostnadsveksten er imidlertid lav og ligger på 1,1 prosent mot samme periode i 2022. 

– Lønnsomhetsutviklingen har vært svak siste kvartaler, noe vi også jobber hardt med å forbedre. Vi har akkurat gjennomført et lønnsomhetsprogram inkludert nedbemanning i konsernets fellesfunksjoner som vil gi innsparinger på i overkant av 60 millioner kroner kroner for neste år, sier sier konsernsjef Trond Sundnes i en pressemelding.

Han legger til:

– Samtidig ser vi en god utvikling på noen av våre viktigste måltall, med betydelig digital vekst. 

Ifølge Sundnes er det god inntektsvekst i de internasjonale publikasjonene, mens nordmenn er blitt litt mer forsiktige. Det merkes på etterspørselen her til lands. 

Holdingsselskapet noterer et underskudd før skatt på 35,3 millioner kroner. 

Veksten i heldigitale abonnementsinntekter var dog på 19 prosent mot samme periode i fjor. 56,1  prosent av abonnementsinntektene i DN Media Group er heldigitale, mot 50,5 prosent på samme tid i fjor. 

Powered by Labrador CMS