DN Media Group, som blant annet eier Dagens Næringsliv, meldte i høst at konsernet skal kutte 60 millioner kroner. På bildet konsernsjef Trond Sundnes.

Kutt i DN Media Group

I mål med nedbemanning: Blir 25 færre

DN-eieren skal spare 60 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

– Vi vil være 25 ansatte færre i konsernet etter dette. I tillegg vil flere roller endres, samt at ubesatte roller fortsatt vil stå ubesatt i tiden fremover, opplyser konsernsjef Trond Sundnes i DN Media Group til Medier24.

Som Journalisten også har skrevet om tidligere, er det ingen journalistiske stillinger som blir berørt av nedbemanningen. 

I begynnelsen av september sendte konsernet ut en pressemelding hvor det opplyste om behovet for å kutte opptil 60 millioner kroner. DN Media Group omsatte i 2022 for 857 millioner kroner.

– Prinsippet er at kuttene skal verne kvalitetsjournalistikk, og vi prioriterer kostnadskutt som leserne ikke skal merke, sa sjefredaktør Janne Johannessen i Dagens Næringsliv til Journalisten tidligere i høst.

Det er bare fire år siden mediekonsernet, som da het NHST og også eide Morgenbladet, måtte ty til nedbemanning for å spare inn opp mot 30 millioner kroner. Rundt 25 millioner skulle spares inn ved nedbemanning.

Powered by Labrador CMS