Konsernsjef Trond Sundnes varsler at 15 millioner kroner må kuttes i publikasjonene. Inkludert Dagens Næringsliv.

DN-eier må kutte

Varsler nedbemanning.

Publisert Sist oppdatert

DN Media Group må kutte opptil 60 millioner kroner, skriver selskapet i en pressemelding.

– DN-gruppen kan vise til inntektsvekst de siste tre årene, men opplever i likhet med resten av Medie-Norge et svært krevende kostnadsbilde, økt inflasjon og lavere inntektsvekst. Derfor må vi gjøre kostnadsjusterende tiltak, sier konsernsjef Trond Sundnes i pressemeldingen.

Kuttplanene ble først omtalt av Medier24.

Selskapet har satt mål om å kutte inntil 45 millioner kroner i konsern og fellesfunksjoner med effekt fra 2024.

– Vi har innsett at dette kostnadsarbeidet dessverre også vil innebære at vi må bli færre ansatte i konsernfunksjoner. Det var et veldig vanskelig budskap å dele med gode kollegaer i dag, sier Sundnes.

I tillegg jobbes det med egne kostnadstiltak på inntil 15 millioner kroner i de forskjellige publikasjonene, inkludert Dagens Næringsliv.

Målet er kutte kostnadene til konsernet med til sammen 60 millioner kroner. DN Media Group omsatte i 2022 for 857 millioner kroner.

Leder for redaksjonsklubben i DN, Marie Melgård, forteller til Journalisten at journalister og redaksjonelt ansatte i næringslivsavisen ikke blir rammet av kuttene.

– Vi må sikre lønnsomhet og derigjennom muligheten til videre investering i produktutvikling og fremtidig vekst for de viktige publikasjonene våre. Vi er i en mediebransje som fortsatt står i kraftig omstilling og endring, nå forsterket av et betydelig kostnadspress i Norge, sier konsernsjef Sundnes.

Da halvårstallene ble presentert i sommer, uttalte Sundnes: – Lønnsomheten er lavere enn ambisjonene våre hittil i år.

Det er bare fire år siden mediekonsernet, som da het NHST og også eide Morgenbladet, måtte ty til nedbemanning for å spare inn opp mot 30 millioner kroner. Rundt 25 millioner skulle spares inn ved nedbemanning.

DN Media Group eier, i tillegg til DN, publikasjoner som Europower, Fiskeribladet, Intrafish og Tradewinds.

Powered by Labrador CMS