Marianne Rugaas Knutsen forsvant sporløst i 1981. Nå blir det true crime-serie for TV om saken. Foto: NTB scanpix

Lager true crime-serie om Marianne-saken

Forsvant sporløst i 1981.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nå blir saken om seks år gamle Marianne Rugaas Knutsen, som forsvant sporløst i 1981, til TV-sendt dokumentarserie i «true crime»-sjangeren.

Det melder Agderposten om serien, som er under opptak.

– Her sitter en familie igjen med mange spørsmål, men ingen svar. Målet vårt er å forsøke å skape ny oppmerksomhet rundt saken, sier produsent Inger-Lill Persett til avisen.

Mariannes mor, Torunn Rugaas gleder seg til filmen er ferdig, og sier hun synes det er flott at dette skjer.

– Vi har ikke lenger så stort håp om at saken løses, men en slik serie kan skape noen ringvirkninger og i alle fall bidra til at saken ikke blir glemt. Det er viktig for oss, sier hun til Agderposten.

Det er produksjonsselskapet Novemberfilm, som blant annet stod bak Insider, Oslo brenner og Kompani Spitsbergen, som nå er i gang med serien.

– Hjelp oss å finne flere svar på en av vår tids største forsvinningsgåter, skriver Novemberfilm på Facebook , og ber om tips.

Novemberfilm samarbeider med Mariannes familie om serien, og foreldrene har gitt grønt lys for medvirkning. Ifølge lokalavisen er et viktig mål for dokumentarfilmskaperne også å skildre hvordan saken har påvirket lokalmiljøet i Risør siden Marianne forsvant sporløst 28. august 1981.

Novemberfilm vil ikke røpe hvilken kanal som skal sende true crime-serien.

Powered by Labrador CMS