Enrique and Anni Nielsen Iranzo fotografert før sistnevnte ble drept i sitt hjem i Holmenkollen i 1974. Foto: NTB scanpix

Lager true crime av diplomat-fruedrap i Holmenkollen

Datteren medvirker i serien.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Drapet på den danskfødte, spanske diplomatfruen Anni Nielsen Iranzo, brutalt drept i sin villa på Holmenkollen i 1974, er tema for en ny true crime-satsing kalt «The Oslo Killing» – og som skal ut i verden.

Hovedpersonen i «The Oslo Killing» vil ifølge pressemeldingen være Maria, datteren til den drepte, og serien vil følge hennes søken etter sannheten om morens død. Som fireåring var hun vitne til fremdeles uoppklarte drapet, som en amerikansk kvinne ble mistenkt for.

Ifølge Aftenposten er datteren idag trebarnsmor bosatt i Argentina. Hun har aldri klart å slå seg til ro med hva hun er blitt fortalt. Derfor kom hun til Norge for å medvirke i serien, som fortsatt er under produksjon.

Produksjonsselskapet Monster lager «The Oslo Killing», som tar for seg diplomatfruedrapet som aldri ble oppklart. Bak står TVNorge og Dplay, som har fått med seg amerikanske AMC Networks – kjent for «Breaking Bad», «Mad Men» og «The Walking Dead».

– Vi har lenge hatt lyst til å gjøre noe innen true crime, men det er et veldig ressurs- og tidkrevende arbeid, og det er nødt til å baseres på en skikkelig god case. Denne saken er uhyre spennende, og vi aner ikke hvilke veier serien vil ta underveis i produksjonen – her er det så mange løse tråder og interessante karakterer som ønsker å snakke ut, sier Eivind Landsverk, nordisk programdirektør i Discovery, i en pressemelding.

Neste uke lanseres «The Oslo Killing» på det internasjonale markedet under TV-bransjemessen MIPCOM i Cannes.

Monster-sjef Ingvild Daae kaller «The Oslo Killing» for «et ambisiøst prosjekt», mens leder for AMC-eide strømmetjenesten Sundance Now, som skal vise serien internasjonalt, Jan Diedrichsen tar enda mer i og uttaler:

– Dette er en av de mest ekstraordinære historiene fra virkeligheten vi har sett på en stund. Den er full av fascinerende karakterer, forbudte affærer, politiske intriger, sjalusi og hevn.

Powered by Labrador CMS