Leif-Kjartan Bjørsvik blir øverste redaksjonelle leder i to lokalaviser.

MEDIEFOLK:

Leif-Kjartan Bjørsvik er ny ansvarlig redaktør i Askøyværingen og Vestnytt

– Han er en godt likt leder, og han kjenner godt til utfordringene som mediebransjen står overfor, sier styreleder.

Publisert

Leif-Kjartan Bjørsvik (51) er ansatt som ny ansvarlig redaktør for de to lokalavisene Askøyværingen og Vestnytt utenfor Bergen, skriver Polaris Media Vest i en pressemelding.

– Vi hadde flere sterke søkere til stillingen, og konkurransen var hard. Derfor er det ekstra gledelig at en intern kandidat når helt til topps, sier styreleder Marit Kalgraf i pressemeldingen.

De siste fem årene har Bjørsvik vært nyhetsleder i Askøyværingen og Vestnytt.

Bjørsvik har nærmere 20 års erfaring som journalist og leder i NRK, og han har vært kommunikasjonssjef i bank. Han har en bachelor i ledelse fra BI, og har hatt verv i Norsk Journalistlag.

– Jeg så ikke for meg at jeg en dag skulle bli redaktør i avisen da jeg skrev mine første artikler i Vestnytt for over 30 år siden, sier Bjørsvik.

Askøyværingen dekker Askøy kommune og har i dag om lag 5000 abonnenter. Vestnytt dekker Øygarden og har i overkant av 7000 abonnenter.

– Som nyhetsleder har Leif-Kjartan jobbet tett med journalistikken og journalistene. Han er en godt likt leder, og han kjenner godt til utfordringene som mediebransjen står overfor. Endringene i bransjen byr også på store muligheter, og Leif-Kjartan er godt rustet til å lede utviklingen i Askøyværingen og Vestnytt, sier Kalgraf.

Redaktørjobben i de to avisene ble ledig da Kalgraf gikk av som redaktør for å bli regiondirektør i Polaris Media Vest fra årsskiftet.

Powered by Labrador CMS