Maja Sojtoric, Nordlys
Maja Sojtaric kom til Norge som flyktning fra Bosnia da hun var 13 år gammel.

MEDIEFOLK:

Maja Sojtaric er ansatt som politisk redaktør i Nordlys

–  Hun har vist i snart tre år at hun er en særdeles dyktig kommentator, sier sjefredaktør Helge Nitteberg.

Publisert Sist oppdatert

Maja Sojtaric (43) er ansatt som politisk redaktør i Nordlys, melder avisen selv. Hun har vært konstituert i stillingen siden september i fjor, etter at Skjalg Fjellheim valgte å si opp og forlate journalistikken.

– Det er en stor rolle man ikke kan gjøre halvveis. Uansett om man er konstituert eller ikke har det har samme effekt på offentligheten, sier Sojtaric til Nordlys.

Viktig rolle

– Det har vært spennende og veldig viktig for meg å kjenne på hvor viktig institusjonell betydning og rolle en politisk redaktør har. Ikke bare for Nordlys, men også for Nord-Norge og den nordnorske offentligheten, fortsetter hun.

Sojtaric har jobbet i Nordlys siden 2021 som kommentator og kulturanmelder.

– Hun har vist i snart tre år at hun er en særdeles dyktig kommentator, og nå også at hun fyller rollen som politisk redaktør på en god måte, sier Helge Nitteberg, sjefredaktør i Nordlys, til egen avis.

Han beskriver Sojtaric som uredd.

– Det er en særdeles viktig egenskap hos enhver kommentator. Vår ambisjon er å bryte gjennom lydmuren, også nasjonalt. Da må man være uredd, og tørre å gå motstrøms når det er på sin plass.

Ble igjen

Sojtaric kom til Norge som flyktning fra Bosnia da hun var 13 år gammel. De første årene bodde hun i Finnmark, før hun etter hvert flyttet til Tromsø, hvor hun nå har bodd i drøyt 20 år.

– Som mange ambisiøse unge kvinner i nord så skulle jeg egentlig ut i den store verden. Men så ble jeg forelsket i en vesteråling og ble igjen. Jeg har sterk tilhørighet til Norge, og oppfatter meg selv som en nordnorsk dame med bosnisk bakgrunn, sa Sojtaric da Journalisten intervjuet henne høsten 2022.Powered by Labrador CMS