Klubbleder Marit Schulstok i Varden. Foto: Per Åge Eriksen
Klubbleder Marit Schulstok i Varden. Foto: Per Åge Eriksen

Bekymring i Varden

Frykter ny eier uten peiling på medier. 

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdagens melding om at A-pressen er villig til å selge Varden for at Konkurransetilsynet skal godta kjøpet av Edda Media mottas med bekymring og usikkerhet i Skien. Redaksjonsmedlemmene møttes i ettermiddag for å diskutere den siste utviklingen.

Vil være attraktiv

– Vi er veldig usikre, men får vi en dedikert medieaktør som eier kan det være en velsignelse. Vi er størst, best og mest lønnsomme, sier klubbleder Marit Schulstok om den skarpe lokale konkurransen med Telemarksavisen (TA).

Hun sier at de ansatte bare må stå på for å lage en god avis som kan være attraktiv å kjøpe. Men hun presiserer at de ansatte er bekymret.

– Vi er bekymret for om vi får eiere som gir oss gode muligheter til å møte konkurransen med TA. 

Klubblederen vil ha en eier med kunnskap om mediebransjen, og som aksepterer Redaktørplakaten og uavhengig redaksjonell virksomhet. 

– Små

På spørsmål om hvilke eiere hun ser for seg utelukker hun ikke lokale eiere. Om de ansatte kan gå inn inngå i et kjøp er noe som ikke er diskutert så langt. 

Polaris Media og Agderposten signaliserte onsdag lunken interesse i å overta avisen, men ingen av dem avviser interesse blankt.

– Polaris kunne vært interessant som eier, sier Schulstok.

– Hva tenker du om at det nå er sannsynlig at dere nå ikke tar veien over i det nye storkonsernet?

– Det er ironisk at det er et statlig tilsyn som setter oss i en så vanskelig situasjon. Vi er små i den store sammenhengen. A-pressen har egentlig sagt at de ikke ville selge noen titler.

Det har ikke lykkes Journalisten å komme i kontakt med klubbleder i Demokratne.

 

Powered by Labrador CMS