Ti-ti-to-to: Alf Bergin har merket flere Facebook-oppdateringer med kryptiske «ti-ti-to-to» de siste ukene. Mandag 10.10.2022 lanserer han ny avis.

Gravjournalistikk

Mistet jobben som Gravplassen-redaktør – nå starter Alf Bergin grav24.no

– Skal være en stemme ut blant de vanlige dødelige.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er få måneder siden Alf Bergin fikk beskjeden om at han ikke lenger skulle være redaktør for fagbladet Gravplassen, som han hadde vært i 21 år.

Styret i Norsk forening for gravplasskultur sa opp avtalen om produksjonen av fagbladet, og valgte å ikke forlenge Bergins kontrakt.

Dermed skaffet de seg også en konkurrent:

Mandag 10. oktober tar Bergin for alvor opp kampen om grav-interesserte lesere, og sjøsetter den uavhengige nettavisa grav24.no.

Tanken er samtidig å utvide målgruppa noe, og treffe en gruppe med naturlig tilhørighet til gravplassen, nemlig begravelsesbyråene. I tillegg til en ambisjon om å nå allment ut med nyhetssaker, forteller Bergin til Journalisten.

– Det er mye som skjer, og store omveltninger innen feltet som burde kunne vekke generell interesse. Du kan si at vi skal være en stemme ut blant de vanlige dødelige, sier Bergin.

Redaksjonen består av Bergin selv og samarbeidspartner og ektemann Kjetil S. Grønnestad. Sammen driver de frilansbyrået Svart på Kvitt, som har hatt kontrakten om å produsere Gravplassen i en årrekke.

– Hvorfor satse på egenhånd nå?

– Jeg har jo jobbet med dette i 21 år, og vi føler vi har spisskompetanse i et fagfelt som ikke mange andre journalister sitter på. Samtidig mener vi det er rom for flere stemmer om feltet, også en uavhengig stemme som kan stille de mer kritiske spørsmålene.

Og Bergin satser på at leserne kommer til å være villige til å betale for nettavisas dekning av gravbransjen.

– Vi krever ikke enorme summer, men vi innfører en abonnementsløsning og har observert at det finnes betalingsvilje for journalistikk.

Powered by Labrador CMS