David Montgomery. Foto: Birgit Dannenberg

Monty fikk pustepause

Lånegivere gir Edda-eier to måneder til å rydde opp i sysakene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mecom har forhandlet fram en avtale med bankene sine som gir selskapet tiden fram til 28. februar med å få orden på økonomien. Mecom skal i perioden fullføre salg som kan redusere gjeldsnivået i morselskapet til Edda Media.

Dystre finansutsikter

Analytikere fryktet avisgruppen ikke ville klare å oppfylle lånebetingelsene sine. Mecoms gjeld må ikke overstige 3.5 ganger inntektene når neste lånetest skal gjennomføres 31. desember. Denne datoen er nå utsatt med to måneder. Samtidig har Mecom fått økt lånemarginene, skriver The Guardian.

The Sunday Telegraph rapporterte i helgen at Mecoms långivere hadde hentet PricewaterhouseCoopers (PWC) for å foreta en uavhengig vurdering av verdiene i selskapet

I en børsmelding mandag sa Mecom-sjef David Montgomery at «svekkelsen i den globale økonomien fortsetter å påvirke annonsemarkedene negativt i landene vi opererer,» men at selskapet ville levere årsresultatene for 2008 som planlagt og jobbe for å redusere lånegraden sin.

Hvem har kontrollen?

Børsmeldingen fra Mecom ble godt mottatt på Mecom Grp Share Chat, et debattforum for Mecom-aksjonærer. På chatten har det tidligere har vært mye frustrasjon over mangelen på informasjon fra selskapet. Spesielt har frustrasjonen fokusert rundt et eventuelt salg av Edda.

Analytiker Atle Vereide spør seg hvem det er som styrer i medieselskapet som høsten 2006 kjøpte Orkla Media.

– Mangelen på informasjon kan også ha noe med usikkerhet om hvem som bestemmer, det kan være at det foregår en maktkamp bak kulissene. Hvis eierne og bankene ikke er 100 prosent på linje, kan det være grunnen til at salget av Edda trekker sånn ut.

Mecom-aksjen stengte på ni øre mandag.

Powered by Labrador CMS