Den danske fotojournalisten Sofie Amalie Klougart tar over fotoavdelinga i Morgenbladet i ett år. Foto: Ulla Sauerberg
Den danske fotojournalisten Sofie Amalie Klougart tar over fotoavdelinga i Morgenbladet i ett år. Foto: Ulla Sauerberg

Morgenbladet henter inn dansk, anerkjent fotojournalist

Sofie Amalie Klougart blir fotosjef i avisa i ett år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Danske Sofie Amalie Klougart tar over jobben som fotosjef i Morgenbladet i ett år, mens Christina Ulriksen er i foreldrepermisjon.

– Personlig betyr det mye for meg å være en del av noe større og jeg gleder meg til å jobbe sammen med de fantastiske fotografene, designerne og journalistene som er tilknyttet Morgenbladet, skriver Klougart i en e-post til Journalisten.

Selv kaller hun seg en fotografi-basert visuell kunstner, jobber både redaksjonelt og kommersielt, og har vunnet en rekke priser i Danmark og internasjonalt. Siden hun gikk ut av Danmarks medie- og journalisthøjskole i 2013 har hun jobbet som frilansfotograf, så det å bli fotosjef i Morgenbladet blir en stor forandring.

– Den største omveltningen blir nok at jeg ikke selv kommer til å ha et kamera i hånden hver dag. Jeg ser frem til å komme inn i de kreative prosessene i en redaksjon tidligere, og få mer innflytelse i idéutviklingen og utformingen av det visuelle uttrykket, skriver Klougart.

– Som fotosjef blir man en slags ambassadør for faget, fordi man daglig orienterer seg om hva som produseres, diskuterer faget og støtter fotografiet.

Klougart forteller at hun er veldig begeistret for avisen som medie. Grunnen til at hun søkte jobb i en norsk avis er at hun orienterer seg mot de landene der det dokumentariske og kunstneriske fotografi ser ut til å bli verdsatt, prioritert og støttet.

– Jeg så jeg det som en opplagt mulighet til å få direkte innflytelse på – og påvirke fotojournalistikken i Skandinavia.

Powered by Labrador CMS