Politiet trekker ransaking

- En seier for vernet om en fri presse, sier NJ-advokat Ina Lindahl Nyrud.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag denne uken fortalte Journalisten at politiet ville ransake redaksjonen til avisa Hordaland i jakt på upubliserte bilder. Motivene var fra en demonstrasjon i Hardanger som journalist Knut Markhus hadde tatt, og var upubliserte.

Bra med offentlighet

Markhus nektet å utlevere disse bildene til politiet, de mente disse kunne brukes som beviser i en sak mot en mann som hindret et helikopter i å lande under den aktuelle demonstrasjonen.

- Det er en lettelse at vår argumentasjon har ført frem. Jeg tror også at den offentlige debatten i saken har vært nyttig for å avverge slike hendelser i fremtiden, sier NJ-advokat Ina Lindahl Nyrud på lagets nettsider.

 

Ikke feil

– Etter alle oppslagene i media om dette, ble situasjonen så tilspisset at vi mente vi ikke ville fått gjennomført en slik ransaking slik vi ville. Sånn sett er reaksjonene i massemeida en del av bildet på hvorfor vi trakk begjæringen, sier politiadvokat Helge Vigerust til NRK. 

Politiadvokaten sier det ikke var feil av politiet å ønske ransakingen, men konkluderer med at de ikke ønsket så stor oppmerksomhet rundt dette.

Powered by Labrador CMS