Torbjørn Brenna har vært NJs sekretariatsleder i 3,5 år. Nå slutter han. Foto: Kristine Lindebø

Torbjørn Brenna slutter i Norsk Journalistlag

Fagforeningen må på lederjakt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torbjørn Brenna slutter etter 3,5 år i Norsk Journalistlag (NJ) for å bli administrerende direktør i Norsk Kennel Klub (NKK). Det meldte journalistlaget mandags ettermiddag.

– Det har vært artig og meningsfullt, og en veldig fin tid i NJ. Jeg har blitt kjent med en spennende bransje jeg tidligere bare kjente som lekmann, som mediebruker, sier Brenna til Journalisten.

Han har vært sekretariatsleder i en periode med store endringer i sekretariatet, noe han selv syns har vært spennende.

– Det har vært endringer både i bransjen og i organisasjonen. Jeg liker å jobbe med endringer, og syns det er givende.

– Vi har gjort flere nødvendige og viktige endringer i sekretariatet, og Torbjørn har startet flere viktige prosesser. Blant annet omorganisering av staben arbeid med nye dataverktøy, sier NJs politiske leder Hege Iren Frantzen.

Hun sier fagforeningen umiddelbart vil starte jakten etter en ny sekretariatsleder.

Torbjørn Brenna og Hege Iren Frantzen på Brennas kontor i NJ. Foto: Kristine Lindebø

– Det var overraskende for oss at Torbjørn skal slutte. Vi takker for jobben han har gjort, og starter arbeidet med å finne hans erstatter nå med en gang, allerede i morgen tidlig, sier Frantzen, og viser til at NJs landsstyre starter tirsdag.

Det er uklart nøyaktig når Brenna slutter, men han tiltrer jobben senest 2. januar. I den nye jobben vil stillingen være administrerende direktør, men han vil også jobbe politisk, noe han ser fram til.

– Jeg blir både en «innenriksminister» og en «utenriksminister». Det blir en ekstra utfordring jeg syns er spennende.

Inntil Brenna ble ansatt var funksjonen titulert som generalsekretær. Det er ikke sikkert at det blir aktuelt å hente tilbake den tittelen nå, sier Frantzen til Journalisten.

– Vi må ta en diskusjon med landsstyret og se om vi skal gjøre noen endringer på det før vi får ut en utlysning. Men NJ er en politisk drevet organisasjon og vi er opptatt av at det skal være forskjellige roller. Sekretariatslederen driver sekretariatet, sier Frantzen.

Sekretariatet i Norsk Journalistlag består av 20 ansatte der sekretariatslederen har det øverste administrative ansvaret. Politisk leder og nestleder arbeider full tid i organisasjonen.

Powered by Labrador CMS