Tom Nilssen var en av programlederne for Dagsrevyens sending tirsdag denne uka.

Krigen i Ukraina

NRK etter kritikk: – Vi burde håndtert dette annerledes 

Dagsrevyen skulle ikke ha løftet opp uttalelsene fra Russlands forsvarsminister i introen på den måten det ble gjort, sier NRK-redaktør til Nettavisen.

Publisert

Tirsdag kveld denne uka hadde NRK Dagsrevyen en sak om Russlands erobring av den ukrainske byen Avdijivka. I ettertid har innslaget fått kritikk, skriver Nettavisen.

Kritikerne trekker blant annet fram at NRK lar Russlands forsvarsminister Sergeij Sjojgu i starten på innslaget slippe til med at russiske styrker har inntatt byen med minimale tap, uten at det slipper til motforestillinger.

En av dem som har reagert sterkt er Bjørn Johan Berger, frilansskribent og styremedlem i Norsk-ukrainsk venneforening. Han skriver på X (tidligere Twitter) at innslaget er «dypt problematisk».

– NRK lot ikke bare Russlands notorisk upålitelige forsvarsminister få sette anslaget til reportasjen med en usannhet, men enda mer uvirkelig: NRK plukket aldri ned usannheten, skriver Berger.

Til Nettavisen sier han:

– Hvorfor fortalte ikke NRK om de russiske tapene og satte den russiske forsvarsministerens påstander på plass? Hvorfor fikk vi ikke høre Ukrainas versjon?

Konfrontert med kritikken, sier NRK til Nettavisen at dette innslaget burde ha blitt løst på en bedre måte.

– Vi diskuterer mye internt i redaksjonene her i NRK, om hvordan vi forholder oss til informasjonen fra russisk side og det narrativet russiske myndigheter ønsker å skape. Vi ser at vi burde håndtert dette annerledes i Dagsrevy-sendingen denne dagen, sier fagredaktør Marius Tetlie.

NRK-redaktøren legger til:

– Vi burde ikke ha løftet opp uttalelsene fra Russlands forsvarsminister i introen på denne måten. Vi skal bestrebe oss på å sette sånne uttalelser i kontekst. Det tar vi selvfølgelig lærdom av, og jobber med.

Powered by Labrador CMS