– Dette er dramatisk for NTB og for den redaksjonelle virksomheten i NTB, forteller fungerende leder for redaksjonsklubben, Ann Fredriksen, til Journalisten.

Nedbemanning i NTB

NTB må nedbemanne: – Dramatisk 

Tøffe tider fører til store inntektsbortfall og bemanningskutt i nyhetsbyrået NTB. – Vi aksepterer ikke at noen må gå uten at det er frivillig, sier fungerende klubbleder Ann Fredriksen.

Publisert Sist oppdatert

Det var på et allmøte i NTB i forrige uke at de ansatte fikk beskjed om at nyhetsbyrået ikke kommer unna nedbemanninger. 

Hvor store kuttene blir og hvor mange som til slutt vil ende opp med forlate mediebedriften, er ennå ikke avklart. 

Smertefullt

Sjefredaktør og administrerende direktør i NTB, Tina Mari Flem, bekrefter overfor Journalisten at de nå har sett seg nødt til å kutte kostnadene betraktelig. 

– Det jeg sa på allmøtet er at denne situasjonen er så krevende at vi dessverre ikke kommer utenom nedbemanning. Vi har nå så store inntektsbortfall at vi ikke greier å løse det på andre måter. 

Administrerende direktør og sjefredaktør i NTB Tina Mari Flem.

Flem begrunner kuttene med tøffe tider for hele medielandskapet. Prisøkninger, krevende valuta og dyrere arbeidskraft har gjort at flere av deres viktigste mediekunder har sett seg nødt til å spare.

– Det har bidratt til at vi har sett behovet for hurtigere transformasjon, det blir da mer smertefullt, sier hun. 

Hun legger til:

– 2024 blir knalltøft for oss i NTB på samme måte som det er for kundene våre. Vi ser allerede og kommer til å se nye store inntektsbortfall i mediene. Dette får harde konsekvenser for oss i NTB. Det er spesielt kjernen vår, nyhetstjenesten, som nå lider.

Flem vil ikke gå nærmere inn på hvilke virkemidler de kommer til å ta i bruk enda, men bekrefter at de jobber med fagorganisasjonene for å finne de beste løsningene. 

Frivillige løsninger

– Dette er dramatisk for NTB og for den redaksjonelle virksomheten i NTB, forteller fungerende leder for NJ-klubben i NTB, Ann Fredriksen

Hun bekrefter at det nå jobbes med å finne frivillige løsninger på nedbemanningen. 

– Vi aksepterer ikke at noen må gå uten at det er frivillig, bekrefter hun. 

– NTB har vært en grunnmur i norsk presse, og vi mener kundene våre trenger oss mer enn noensinne, sier Ann Fredriksen, leder for NJ-klubben i nyhetsbyrået.

NTB har tidligere vært gjennom flere nedbemanningsprosesser hvor redaksjonen tok den største støyten. Fredriksen forteller at redaksjonsklubben i NTB er sterkt i mot at det kommer ytterligere kutt i den redaksjonelle virksomheten. 

Fredriksen synes det er kjempetrist at NTB  ikke vil kunne levere på samme nivå om det nå blir ytterligere kutt i redaksjonen. 

– NTB har vært en grunnmur i norsk presse, og vi mener kundene våre trenger oss mer enn noensinne. Det er veldig trist at våre kunder og eiere ikke vil betale det det koster å drive et troverdig nasjonalt nyhetsbyrå, sier hun. 

Hun legger til: 

–  De trenger, og bruker det vi leverer, men er ikke villig til å betale for det, og det henger virkelig ikke på greip. Om det skulle komme kutt i den redaksjonelle virksomheten, vil det gå utover norsk journalistikk. 

Den endelige beslutningen skal tas på et styremøte i begynnelsen av desember.

Powered by Labrador CMS