Pål Thoresen stod for en sykkelspøk under en Nitimen-sending. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK

Kringkastings=rådet syklet videre uten sykkel=kritikk

– Dette må lytterne faktisk tåle, sa rådsleder Per Edgar Kokkvold om Nitimens sykkelspøk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var under en åpning av «Nitimen»-sending i forrige uke at Pål Thoresen tullet med hvordan folk kan rydde veisyklistene av banen ved å bruke bildøra.

– Hvis du senker farta ned til 20-30 kilometer i timen, så åpner du diskret døra, og så rydder du opp det som måtte være langs veikanten, uttalte han i sendingen.

Les: Nitimens sykkelspøk opp i K-rådet

Medprogramlederen svarte umiddelbart at «Denne sendinga kommer til å gå rett vest». Og ganske riktig, innslaget har fått et 20-talls klager til Kringkastingsrådet.

Men innslaget ble ganske raskt «frikjent» av et enstemmig K-råd.

Konfliktnivå

– Jeg vil starte med å si at dette må lytterne faktisk tåle. Det er sjelden jeg starter slik. Men jeg tror ikke det er mennesker ved sine fulle fem som kan tolke dette som noe annet enn en spøk innenfor rammen av hva også NRK må kunne bedrive, sa rådsleder Per Edgar Kokkvold.

Rådsmedlem Kjersti Thorbjørnsrud var en av de som sluttet seg til.

–  Innslaget er morsomt for noen, og ikke for andre. Når vi får så mange klager sier det noe om konfliktnivået der ute. Den konflikten har vi sett og klagene er sett og hørt. Så setter vi strek der.

– Konfliktnivået er fortsatt er høyt. Og det dekkes av mange nyhetsredaksjoner rundt om i NRK, sa Kalbakk.

Interessert i medienyheter? Lik Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

 

Syklet videre

Klagerne som spurte om innslaget var et presseetisk overtramp ble oppfordret til å klage saken inn for Pressens faglige utvalg (PFU).

– Jeg er enig i at man skal være varsom med sånne typer kommentarer. Men jeg registrerte også at når det ble avspilt her i rådet oppfattet alle det som et humoristisk innslag. Derfor foreslår jeg at vi bare sykler videre, sa Sigvald Oppebøen Hansen.

Powered by Labrador CMS