Dagbladet får ikke innsyn i politiloggen knyttet til kvelden der den mye omtalte politivoldssaken i Kongsberg oppsto.

Innsyn

Politiet nekter innsyn i Kongsberg-logg: – Ikke godt nok

Presseforbundet reagerer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sør-Øst politidistrikt har avslått Dagbladets innsynsbegjæring i politiloggen, den såkalte PO-loggen, fra Kongsberg kvelden 30. oktober i fjor.

Det melder avisa selv.

Det var Dagbladet som først kunne dele videobilder fra en situasjon som i ettertid har ført til at en politimann står tiltalt for vold. Saken har skapt sterke reaksjoner den siste tiden.

Men avisa får ikke innvilget innsyn i den politioperative loggen fra den aktuelle kvelden.

Det får presseforbundet til å reagere:

– Skal politiet holde tilbake slike opplysninger kreves gode grunner, formulert i loven som at unntak må være «nødvendig», sier forbundets jurist Kristine Foss til avisa, samtidig som hun påpeker at saken har stor offentlig interesse og er offentlig debattert.

Dagbladet omtaler at politiet tidligere har gjort ulike vurderinger, og gitt innsyn i PO-logger i andre saker. I dette avslaget viser politiet til at saken er en pågående straffesak under etterforskning, og at det ikke er avklart om utlevering vil skade etterforskningen, skriver avisa.

– Politiet gir i avslaget ingen konkret begrunnelse for hvorfor loggen må holdes tilbake, utover at det pågår en etterforskning og at ting er «uavklart». Det er ikke godt nok, sier Foss til avisa.

Avisa opplyser at de har påklaget avslaget denne uka.

Powered by Labrador CMS