Dersom det blir husstandsavgift mener Radio Norge de også bør få en andel av denne

Må deles på flere mener radiosjef.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dersom dagens NRK-lisens erstattes av en husstandsavgift, synes Radio Norge-sjefen at pengene burde gå til alle de nasjonale kringkasterne.

Det vil være helt feil dersom hele potten går til NRK, sier Lasse Kokvik til Klassekampen.

– Den må deles på flere. Det er ikke bare NRK som er i stand til å levere på et oppdrag som allmennkringkaster. Også kommersielle radiokanaler er i stand til det dersom finansieringen trygges gjennom husstandsavgiften, sier Kokvik og bruker mediemangfold som argument.

– NRK er sterkere enn noen gang. Jeg er mer bekymret for at NRKs satsing undergraver P4 og Radio Norge. Vi trenger ikke et enda sterkere NRK, vi trenger derimot et bærekraftig mangfold i eteren.

Kårstein Eidem Løvaas, som tidligere var radiojournalist i P4 og nå sitter på Stortinget for Høyre, var lunken da Rimmereid-utvalget foreslo å erstatte dagens lisens med en avgift for hver husstand. Men han jubler heller ikke over Kokviks forslag eller timingen.

– Å trekke inn flere i denne husstandsavgiften nå, er i beste fall prematurt. Nå må vi først diskutere hvilken form vi skal ha på finansieringen av NRK, så får vi diskutere hvilke medier vi skal støtte etterpå, sier Løvaas til avisen.

Powered by Labrador CMS