Raymond Johansen sier innlegget forrige uke aldri burde ha blitt skrevet.

Valg 2023

Raymond Johansen beklager kritikk mot mediene

– Jeg burde aldri brukt min posisjon til å så tvil om medienes uavhengighet og samfunnsoppdrag.

Publisert Sist oppdatert

I et Facebook-innlegg torsdag beklager byrådsleder Raymond Johansen kritikken han rettet mot mediene forrige uke. 

«Håper ikke noen medier har sittet på saken om Sindre Finnes sin aksjehandel før kommunevalget, men valgt å vente», skrev Johansen (Ap) på Facebook fredag ettermiddag. 

Med utspillet stilte han seg i rekken av sosiale medier-brukere som spekulerte rundt hvorfor det fulle omfanget i Finnes-saken ikke sprakk før etter valget.

«Vi må ha tillit til politikere, men også medier som skal ivareta sin rolle - som vaktbikkjer der de blant annet skal kontrollere makta. Vil dette noengang bli kjent, om man ventet? Om dette ville hatt betydning for valgutfallet, kan ingen vite. Tradisjonelt demobiliserer slike saker egne velgere. Høyre var fullmobilisert», fortsatte han. 

Minutter senere slettet han innlegget

Beklager

Torsdag tar Johansen selvkritikk for innlegget  og skriver i et nytt innlegg på Facebook at politikere har ansvar for hva de sier om hvordan de blir oppfattet. 

«Min Facebook-status forrige uke, om medias arbeid med Solberg/Finnes-saken før valget, var egnet til å oppfattes som konspiratorisk. Jeg burde aldri brukt min posisjon til å så tvil om medienes uavhengighet og samfunnsoppdrag. Det beklager jeg på det sterkeste», skriver Johansen. 

Det var Avis Oslo som først omtalte det nye Facebook-innlegget. 

På fjellet

Journalisten var i kontakt med Johansen fredag og sendte følgende spørsmål på sms:  

– Hvorfor slettet du innlegget?

– Frykter du faktisk at noen medier kan ha kjent til, men lagt lokk på det fulle omfanget av Finnes-saken til etter valget?

– Hva får deg i så fall til å tro at det kan ha skjedd?

Johansen svarte på sms:

– Orker egentlig ikke noe debatt nå. Ville lett blitt framstilt som bitter. Derfor slettet jeg.

Torsdag skriver Johansen at statusen ble skrevet på en tur i fjellet, og at han raskt så at det ble helt feil.  

«Jeg har forsøkt å presisere dette flere ganger den siste uken. La meg være helt tydelig: De få minuttene den lå ute var minutter for mye. Den burde ikke vært skrevet. Enkelt og greit. I Norge har vi en god og kritisk presse. Det skal både valgte og velgere være glade for. Vi skal tåle å bli sett i korta», skriver han.  

Vi er avhengig av gravende journalistikk og at de vanskelige spørsmålene blir stilt for å avdekke kritikkverdige forhold og i verste fall maktmisbruk, avslutter Johansen. 

Powered by Labrador CMS