Torbjørn Røe Isaksen går ut med påpekelser om sin egen rolle i saken om Sindre Finnes sin aksjehandel.

Reagerer på spekulasjoner etter Erna-avsløringen

E24-redaktør var statsråd under Erna Solberg.

Publisert

Samfunnsredaktør i E24 og tidligere Høyre-statsråd, Torbjørn Røe Isaksen, reagerer fredag på spekulasjoner om hvordan mediene, og ham selv, har fungert i saken om Sindre Finnes' aksjehandler. 

Da nyheten om at Finnes hadde handlet flere tusen aksjer mens kona Erna Solberg var statsminister sprakk fredag morgen, stilte flere sosiale medier-brukere spørsmål ved hvorfor dette kom fram få dager etter valget, og ikke før.

– Lite land

MDG-politiker og flittig X/Twitter-bruker, Eivind Trædal, skrev på plattformen at mange lurer på hvorfor E24 kommer med sjokkavsløringer om Erna Solberg rett etter et valg der inhabilitetsskandaler har plaget Arbeiderpartiet og vært til gavn for Høyre. 

– Da hjelper det jo ikke at en tidligere profilert minister under Erna Solberg er redaktør i avisa. Lite land, skriver Trædal i innlegget. 

Flere Twitter-brukere synes å mene at flere i pressen må ha ventet med å publisere til etter valget. 

«Bare Høyre har nok venner i media til at de klarte å holde dette igjen til etter valget. Det er en skam», skriver en Twitter-bruker.

En annen mener: «La oss være ærlige, Erna snakker ikke sant. Hun må ha visst om mye av dette. Takket være en høyreorientert presse, ble ikke dette kjent før valget.»

Fotballkommentator Kasper Wikestad skriver

– Dette må Solberg (og vel VG) ha visst om i god tid før valget.

– Ansvarlig redaktør bestemmer

I en tredelt melding på Twitter går Røe Isaksen selv spekulasjoner i møte ved å blant annet skrive at det er E24 som har drevet frem saken om aksjene, og at første sak om Finnes og aksjene ble publisert i august. 

Hvis noen lurer, starter Røe Isaksen, og fortsetter: 

– Det er ansvarlig redaktør som bestemmer i en avis, ikke en samfunnsredaktør/kommentator.

På spekulasjoner rundt hvorfor den absolutt største saken om Erna Solbergs manns aksjehandel kom fredag, etter valget, svarer samfunnsredaktøren: 

– Fordi Høyre først la frem den komplette listen over Finnes' aksjehandler nå. Etter at E24 m.fl. har etterlyst flere svar lenge.  

– Dagens dummeste

Røe Isaksen får støtte fra Filter Nyheter-redaktør Harald S. Klungtveit, som på Twitter skriver at man skjønner lite av motivasjonen til journalister, dersom man tror at redaksjoner har latt være å omtale nyheter om Erna Solberg til etter valget. 

– Dagens dummeste take. Men pressen gjorde åpenbart en dårlig jobb med å sjekke statsministerfamiliens finanser 2013-2021, skriver Klungtveit. 

Powered by Labrador CMS