NRKJs leder Richard Aune.
NRKJs leder Richard Aune.

Folk støtter streiken, vender ryggen til tilbudet

Fire av ti spurte støtter NRK-streiken. Men nær en tredel har ikke gjort seg opp en mening.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da prins Henry giftet seg med Meghan Markle i Windsor lørdag, hadde TV 2 åtte ganger så mange seere som NRK.

Streiken blant 1.700 NRK-journalister organisert i Norsk Journalistlag førte til at statskanalen sendte prinsebryllupet uten kommentarer. Dermed sank seertallene til et snitt på 51.000 for NRK, mens samsendingen mellom TV 2 og TV 2 Nyhetskanalen spratt opp til et snitt på 372.000 seere, ifølge Kampanje.

Rekordtall

På det meste hadde TV 2s sendinger 432.000 seere, mens NRK bikket på 103.000 seere.

Også TV 2 Nyhetskanalens sju og en halv time lange direktesending ble en suksess. En seerandel på 13,7 prosent er ny rekord – godt over den forrige rekorden på 9,8 prosent, som ble notert i 2010 under redningsaksjonen etter gruveulykken i Chile.

Streiken merkes

En uke etter meklingsbruddet har 94 prosent fått med seg at journalistene i NRK streiker, ifølge en undersøkelse InFact har utført for Medier24.

– Det sier mye om det vi gjør til daglig og den verdien vi har, sier leder Richard Aune for de organiserte NRK-journalistene i Norsk Journalistlag.

Uten journalister på jobb erstattes Dagsrevyen og Kveldsnytt med repriser, Dagsnytt er redusert til et kort sammendrag av NTBs nyheter og alt av aktualitetsprogrammer på TV og radio er borte.

Støtter streiken

Blant de litt over 1.000 som ble intervjuet av InFact sier 43 prosent at de støtter streiken. 27 prosent gjør det ikke, mens ikke ubetydelige 30 prosent ikke har gjort seg opp noen mening.

Lederen for NJ i NRK er ikke bekymret over at under halvparten av de spurte støtter streiken.

– Dersom vi ser på dem som har gjort seg opp en mening, har streiken støtte blant to av tre. Det er et fantastisk tall, sier Aune til NTB.

Powered by Labrador CMS