Hege Ulstein har jobbet i Dagsavisen siden 1997. Nå skal hun skrive taler for byrådslederen Raymond Johansen.

Slutter etter 25 år i Dagsavisen:
– Hverdagsjobben er høydepunktet

Politisk kommentator Hege Ulstein har siste arbeidsdag i Dagsavisen i dag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg føler en blandet følelse for å slutte, men slik er det vel alltid. Det er ting man kommer til å savne, og ting man gleder seg til, sier Hege Ulstein til Journalisten.

Hun har jobbet i Dagsavisen i 25 år. I dag er hennes siste arbeidsdag som politisk kommentator i avisen.

– Jeg mener media og journalistikk er grunnfjellet for demokratiet. Og det er helt sant. Det blir rart på mange måter å ikke være en del av det, sier hun.

Det er særlig kollegaene i Dagsavisen hun kommer til å savne mest.

– Akkurat det er litt vemodig. Samtidig er det veldig gøy og moro å få sjansen til å få en ny jobb som jeg hadde veldig lyst til å få, sier Ulstein.

Fra 1. mars starter hun i stillingen som taleskriver for Oslos byrådsleder Raymond Johansen.

Formidle politikk

Da hun så jobbutlysningen, ble Ulstein interessert med en gang. Selv etter en lang karriere i mediebransjen og en jobb hun trivdes i, var det på tide med en endring, sier hun.

Ulstein vil nå få sjansen til å jobbe for den øverste politiske lederen i Oslo, en kommune med 700.000 innbyggere og 50.000 ansatte. Hun gleder seg til å lære mer om kommunikasjonsfaget og bli en del av felleskapet med de ansatte ved byrådslederens kontor.

Mye av erfaringen hun har fra politisk journalistikk vil være nyttig i den nye jobben. Der skal hun skrive tekster med politisk budskap.

– Politikk er hverdagsliv satt i system. Det å formidle politiske budskap på en troverdig og gjenkjennelig måte, er veldig viktig for demokratiet. Enten som kommentator eller taleskriver, så handler det om å formidle politikk med ord på en måte som gjør at folk forstår at det angår dem, sier hun.

Hun syntes det fortsatt finnes dårlige tekster i byråkratiet. Det gjør at politiske beslutninger fra etatene utilgjengelig for folk flest, sier hun.

Ikke sluttpakke

I Dagsavisen har arbeidsmiljøet vært godt siden helt siden hun startet der i 1997, sier hun. Ulstein beskriver et hyggelig felleskap med en stor gjeng dyktige kollegaer.

Hun har også sterke minner fra de store sakene i nyhetsbildet og høydepunktene i arbeidshverdagen.

Det er på tide å rydde fra arbeidskontoret i Dagsavisen. Til venstre er Hege Ulsteins imponerende akreditteringskortsamling.

– Som politisk kommentator er det spennende å ha tilgang til veldig kompetente, spennende og påkoblet kilder, å kunne gå i Stortinget og å snakke med interessante mennesker. Det blir mye hverdagsjobbing, og for meg er det selve hverdagsjobben som er høydepunktet i journalistyrket.

Hun husker også særlig godt noen av de store tragediene, og nevner 11. september 2001 og 22. juli 2011.

– Jeg tror mange i journalistbransjen kjenner seg igjen i at det som skjedde på og rundt 22. juli var veldig vanskelig. Dagsavisens lokaler ble evakuert og det blåste inn glassbiter gjennom vinduet. Så det kom tett på for oss, avslutter hun.

I slutten av november fikk alle ansatte i Dagsavisen tilbud om sluttpakke. Årsaken er kutt i pressestøtten kombinert med økte kostnader knyttet til produksjon og distribusjon av papiravisen.

Ulstein kan bekrefte til Journalisten at hun ikke kommer til å ta sluttpakke, men sa opp arbeidskontrakten med Dagsavisen på vanlig måte.

Powered by Labrador CMS