Fra venstre Kjersti Løken Stavrum, Øyvind Brenne og Trine Saugestad Hatlen utenfor Akersgata 55.
Fra venstre Kjersti Løken Stavrum, Øyvind Brenne og Trine Saugestad Hatlen utenfor Akersgata 55.

Schibsted

Storsatsing på ung debatt i VG

Med støtte fra Stiftelsen Tinius tar VG grep for å nå unge brukere i en satsing på debatt på unge stemmers premisser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Samfunnsdebatten trenger flere unge stemmer, og vi trenger et større mangfold av unge stemmer. Vi vil senke terskelen for å delta i debatten, sier VGs Trine Saugestad Hatlen i en pressemelding fra VG. Hun er leder for prosjektet.

Nylig utlyste avisen tre journaliststillinger i ettårige prosjektstillinger. Prosjektet planlegges for tre år. Stiftelsen Tinius, som er den kontrollerende eieren av Schibsted, bidrar til å finansiere satsingen, står det i pressemeldingen.

– At redaksjonene engasjerer nye generasjoner, er helt avgjørende for at vi i Stiftelsen skal innfri vårt formål. Vi skal sikre uavhengige kvalitetsmedier - og da må redaksjonene lykkes med å stadig rekruttere unge lesere og brukere. For oss er det også viktig at andre kan lære av dette prosjektet, sier daglig leder Kjersti Løken Stavrum.

Innholdet vil publiseres på VGs egne flater. VGs ambisjon er blant annet å få stor spredning av innholdet gjennom deling hos unge målgrupper.

– Med dette prosjektet håper vi å få unge til å engasjere seg, ta ordet, si hva de mener om store og små spørsmål som er på dagsorden i samfunnet. Dette gleder jeg meg til! Jeg har brent for ung debatt lenge, via «25 under 25»-prosjektet vårt. Nå skal vi sette sammen det beste laget, og ta debatten til nye høyder. Det blir så gøy, sier Hatlen.

Muligheten til å få inn stemmer med et mangfoldig perspektiv er også viktig for prosjektet.

– Prosjektet er helt i tråd med VGs ambisjon å være hele folkets nyhetsdestinasjon samt vinne de unge målgruppene. Det er bekymringsverdig at et økende antall unge bruker nesten en time om dagen på Tiktok-scrolling samtidig som konsumet av nyheter går ned. Motgift fra redaktørstyrte medier er nødvendig, og jeg er utrolig glad for at stiftelsen hjelper oss med dette viktige samfunnsoppdraget, sier utviklingsredaktør Øyvind Brenne.

Powered by Labrador CMS