DEBATT:

Systematisk sensur

Kjære norske redaktører, journalister og statsminister!

Publisert Sist oppdatert
  • Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Rett før landet stengte ned for å ta juleferie kom rapporten fra menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch (HRW) om at Meta, selskapet bak Facebook og Instagram, systematisk sensurer palestinske stemmer. 

Nylig leste jeg oppdateringen fra fotojournalisten Motaz Azaiza som ikke får legge ut bilder fordi de viser «nakenhet», mens bildene i realiteten er av lidelsene og drapene på barn og sivile. Samtidig kan vi lese om kontoer som stenges fordi de viser krigens sanne ansikt.

Vi har sett drap på journalister, vi ser det Human Rights Watch kaller «Systemic Censorship of Palestine Content on Instagram and Facebook»

Så kjære norske redaktører, journalister og statsminister:

Når skal dere engasjere dere for å sikre at verden som til nå ikke har klart å stoppe bruddene på folkeretten, ikke får lov til å se bort fra Palestina ved å sensurere deres bønn om hjelp? 

Det er kanskje ikke mange som husker dette, men Aftenposten dedikerte en hel forside og Erna Solbergs regjering flere poster da Facebook sensurerte Nick Uts ikoniske dokumentarbilde fra Vietnamkrigen. Spørsmålet er hvilket engasjement er vi villige til å vise for sensureringen av en krig som pågår nå og ikke 50 år tilbake i tid og barns lidelse i Gaza i dag?Powered by Labrador CMS